God pris lokker studerende til at bruge "grim og uhandy" hjelm

Studerende er de værste til at "glemme" cykelhjelmen. Men en offensiv metode med billige priser har vundet over de studerendes forfængelighed ved UCC Carlsberg Campus.

Den er "grim", "uhandy" og "dyr".

Sådan lyder flere studerendes dårlige undskyldninger, når man spørger dem, hvorfor de ikke tidligere har brugt cykelhjelm. De studerende er den gruppe danskere, der er allerdårligst til at bruge cykelhjelm. 

Men nu skal det være slut, mener Rådet for Sikker Trafik, der mandag morgen troppede på foran UCC Carlsberg Campus på Vesterbro i København. Med sig havde de taget et udvalg af cykelhjelme til kun 150 kroner.

Flere og flere bruger cykelhjelm:

  • Fra 2004 til nu er hjelmbrugen steget fra 6 procent til 35 procent i bytrafikken
  • I samme periode steg andelen af cykelhjelmsbrugere i skoletrafikken fra 33 procent til 68 procent.
  • Den positive udvikling fra 2008 til 2010 kom samtidigt med, at udbuddet af cykelhjelme ændrede sig, og skaterhjelmene blev mere udbredt.
  • Fra 2010 til 2014 stagnerede den tidligere opadgående tendens, men i 2015 og særligt i 2016 er cykelhjelmsbrugen atter steget markant.
Kilde: Rådet for Sikker Trafik

- De studerende er de dårligste til at køre med cykelhjelm, men når vi kommer herud, hvor de er, så vil de gerne have dem, siger Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i Rådet for Større Trafiksikkerhed.

"Undskyld mor"

Og det virker. Mandag blev der solgt 114 cykelhjelme, og holdet kommer tilbage alle dage i denne uge, hvor de har billige cykelhjelme til salg.

- Vi får mange positive reaktioner. Folk siger: "Endelig, nu skal det være." Vi har gjort det let, billigt og socialt, så de kan komme med deres venner og sammen finde den rigtige hjelm og model.  Vi tror, der kommer endnu flere tirsdag, når det rygtes på skolen, siger hun.

TV 2 Lorry snakkede med flere unge, der endelig havde fået købt sig en hjelm.

- Jeg vil gerne sige undskyld til min mor .Siden jeg flyttede til København for seks år siden, har hun sagt, at jeg skulle køre med cykelhjelm. Hun har også givet mig en cykelhjelm i fødslesdagsgave, som jeg valgte at bytte og få pengene tilbage for. Det håber jeg, at jeg gør op for nu, siger en mandlig studerende. 

Prisnedsættelsen på cykelhjelmene er sponsoreret af Lærerstandens Brandforsikring. Normalt koster en cykelhjelm mellem 400 og 600 kroner.

Flere studerende undskylder for den manglende hjelm. Se med her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik