Undrer du dig også? Derfor er bygninger badet i blåt lys

Fredag morgen lyste både Københavns Hovedbanegård og Industriens Hus blåt. Og det er der en helt særlig årsag til.

Fredag d. 20. november ligner hverken DSB Københavns Hovedbanegård, Industriens Hus eller Jyske Bank Boxen helt sig selv. Sammen med flere danske virksomheder og nogle af verdens mest ikoniske bygninger lyser de facaden op i blåt for at markere Børnekonventionens 31-års fødselsdag og sætte fokus på, at verdens børn og unge skal tages med på råd om fremtiden.


Ligesom resten af verden har verdens børn været stærkt påvirket af corona-pandemien. En ny rapport fra UNICEF viser, at 1 ud af 9 smittetilfælde med covid-19 er børn. Derudover påvirker den økonomiske krise også verdens børn, og på verdensplan var antallet af børn, som lever i flerdimensionel fattigdom, steget med yderligere 150 millioner børn allerede i midten af 2020.

Danmark lyser blåt:


Det er grumme tal, og derfor er det også mere end nogensinde vigtigt, at verdens børn er i fokus, og verden indrettes efter at skabe en mere bæredygtig fremtid.

- Corona-pandemien har gjort, at 2020 på ingen måde blev det år, som vi forestillede os. Til gengæld blev det noget helt andet, som har bevist, at vi ved at arbejde sammen, kan sætte hurtigt ind og gøre en afgørende forskel for verdens børn. Det giver nyt håb for, at vi sammen kan skabe en ny tid for verdens børn, siger generalsekretær for UNICEF Danmark, Karen Hækkerup i en pressemeddelelse. 


- Når verden i dag lyser op i blåt, minder det os alle om, at børnene både er verdens nutid og fremtid, derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd. Deres håb og ønsker er ledestjernen for den fremtid, vi skal skabe sammen.

I år er det også for første gang muligt at vise støtten til Børnekonventionen ved at lyse op i blåt på de sociale medier. Det gør mange af UNICEF Danmarks private donorer, men også virksomhederne saxo.com, Pressalit, DSB og Pandora lyser op digitalt.

Det er ikke kun i Danmark, at der bliver lyst op i blåt. Over hele verden lyses ikoniske bygninger og monumenter op i blandt andet Jordan, Tyrkiet, Indien og Kina, mens verdensberømte bygninger som Operahuset i Sydney, Pyramiderne i Giza og Empire State Building var at finde på listen i 2019.Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

DOMUS VISTA - OBS! Betalingsbillede - brug ej!

Højhus ramt af gigantisk vandskade: 14 etager ramt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere