Undervandsfotograf: København er smuk under overfladen

Verdens første undervandsfotograf i Damhussøen: "Jeg ville dokumentere noget af det liv, man normalt ikke ser".

Vand kan have en dragende effekt på rigtig mange mennesker. Tusindvis sejler hver sommer på Københavns kanaler for at se byen fra vandsiden, og når der skal gås søndagsture, er et sted som Damhussøen en populær destination.

Men har du nogensinde spekuleret på, hvordan der ser ud under vandoverfladen? Det har Lars Hestbæk. Han er verdens første undervandsfotograf i Damhussøen.

- Ideen kom egentlig, fordi jeg syntes, at det kunne være sjovt at dokumentere noget af det liv, man normalt ikke ser, fortæller han.

Det hele startede for 15 år siden, hvor Lars Hestbæk besluttede sig for, at han ville prøve at filme i Damhussøen.

- København er fascinerende under vandoverfladen, og jeg vil give min fascination videre. Der er faktisk ret vild natur ret tæt på der, hvor man bor, og det regner man måske ikke lige med. 

Artiklen fortsætter efter indslaget

Mød manden, der har tilladelse til at gennemfotografere alt det, der sker under Damhussøens vand.

Når han tager undervandsbilleder kræver det ikke bare et særligt kamera og dykkerudstyr. Det kræver også tålmodighed og stædighed, og mange gange ligger han næsten helt stille i flere timer for at fange et godt billede. Det har ført til misforståelser flere gange.

 
 
Foto: Lars Hestbæk

- Med sådan en tørdragt, som puster lidt op, ligner man i bund og grund et oppustet lig. Flere gange har bekymrede borgere ringet til politiet, som så er kommet og har hevet mig op af vandet, siger han.

Lars Hestbæk bruger i perioder 15-20 timer hver uge på at tage undervandsbilleder, og han har udgivet tre par bøger med fotografierne. Alligevel kan han ikke leve af det. Men det får ham ikke til at give sin tidskrævende hobby op.

- Det giver mig en ro indeni. Jeg skal kun tænke på at fange et godt billede, og det er dét. Og så kan jeg godt lide, at det måske giver folk en større bevidsthed om, at naturen er værd at passe på, fortæller han.

 
 
Foto: Lars Hestbæk

Se flere af Lars Hestbæks undervandsbilleder øverst i artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik