Undersøgelse: Byrødder er dårlige kollegaer

Stemningen kan blive decideret ond, når kommunalpolitikere tørner sammen til budgetforhandlinger og udvalgsarbejde. Det skriver Avisen.dk.

Mange er frustrerede over kollegaerne, der ikke har forberedt sig, eller sidder på Facebook for skatteborgernes penge.

"Det er frustrerende når min sidemand ikke har læst dagsordenen, og ikke kan deltage med noget ordentligt at sige," siger kommunalpolitiker i Ballerup kommune, Jarne Rasmussen (O) til Avisen.dk.

"Det irriterer mig, at mange sidder på Facebook med deres ipad, når der bliver holdt oplæg. Jeg synes, man skylder hinanden at følge med," siger Flemming Brank (C), der er kommunalpolitiker i Frederiksberg kommune til Avisen.dk.

Meget arbejde til en lille løn

Arbejdsmiljøet for kommunalpolitikerne er kendetegnet ved meget arbejde til en lille løn. Når det er sagt, er det kollegaernes opførsel, og samarbejdet i kommunalbestyrelserne, der lægger grund til de største frustrationer.

Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet, der har spurgt 1.200 politikere om arbejdsforholdene i deres kommunalbestyrelser.

"Politikerne irriterer sig over, at folk ofte stemmer uden at være ordentligt inde i sagerne. De kommer for sent, og overholder ikke aftalerne. Derfor står blandt andet kollegaerne for de største frustrationer i politikernes hverdagen," siger adjunkt Morten Jakobsen, der står bag undersøgelsen til Avisen.dk.

Debatten er præget af upassende personangreb

Samtidig viser en undersøgelse fra Kora at over halvdelen af kommunalpolitikerne oplever, at debatten ved kommunalbestyrelser er præget af upassende personangreb.

Det er ikke småting kommunalpolitikerne må lægge øre til, og tonen i arbejdsmiljøet er hård i flere kommuner.

Især borgmesteren er i flere kommuner skydeskive for de hårde toner.

"Der går lidt gadedreng i den nogle gange, når folk bare skyder løs på borgmesteren", siger Ole Svendsen (A) fra Dragør kommune til Avisen.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik