Politiet: Ubåd blev angiveligt sænket bevidst

De tekniske undersøgelser af ubåden Nautilus er ved at være helt færdige. Alt tyder indtil videre på, den blev sænket bevidst.

Efter at Københavns Politi i tæt samarbejde med ubådseksperter fra forsvaret har gennemført tekniske undersøgelser af ubåden Nautilus, som forventes helt afsluttet i løbet af mandagen, er man kommet nærmere en konklusion på, hvorfor ubåden sank.

Undersøgelserne bekræfter nemlig, at ubådens forlis angiveligt er sket som en bevidst handling, oplyser politiet i en skriftlig meddelelse.

Samtidigt er der også sikret en del elektronik fra båden, som nu skal undersøgelses nærmere, så man forhåbentligt kan rekonstruere ubådens sejlrute og en tidslinje for sejladsen fra torsdag aften frem til fredag før middag.

Efterforskningen har også vist, at den varetægtsfængslede ubådsejer ved flere lejligheder har sejlet interesserede enkeltpersoner på tur med ubåden. Politiet vil i den anledning gerne tale med alle personer, der har været på tur i ubåden i håbet om at kunne fastslå, hvortil disse ture normalt gik og hvordan de er blevet gennemført.

Samarbejder med svensk politi

Politiet oplyser desuden af eftersøgningen efter den forsvundne svenske journalist Kim Wall fortsætter mandag som en operation fra luften, hvor der anvendes fly fra hjemmeværnet.

Herudover vil der i samarbejde med svensk politi blive søgt efter Kim Wall i svensk farvand på baggrund af oplysninger om strømforhold i Øresund og Køge Bugt siden torsdag aften, da ubåden sejlede fra København.

Københavns Politi fik søndag aften via en svensk avis en henvendelse fra et vidne, der i forbindelse med sit arbejde på et større skib, havde været ved at påsejle ubåden Nautilus torsdag aften omkring midnat, ubåden krydsede sejlrenden i Øresund fra Danmark mod Sverige i den sydlige del af Øresund.

Som en del af efterforskningen er politiet ved at indsamle oplysninger om skibe der i det pågældende døgn har sejlet gennem Øresund og Køge Bugt, men vil gerne anmode om at relevante skibe selv undersøger, hvem der har ført skibet og om man eventuelt ligger inde med oplysninger omkring ubådens placering på konkrete tidspunkter.

Særlig interessant er observationer fra torsdag kl. 21.30 og frem mod midnat, hvor Nautilus angiveligt befandt sig i den sydlige del af Øresund og fra midnat fredag til kl. 10.30, hvor Nautilus blev observeret nær Drogden fyr, skriver politiet i en meddelelse.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik