Underbetalte polakker på stor renovering i Albertslund

Polske bygningsarbejdere er blevet snydt for løn under stor renovering af boliger i Albertslund. Polakkerne har mindst 140.000 kroner til gode, skriver Fagbladet 3F.

Polakkerne er ansat hos en underentreprenør for facadefirmaet Hefa, der har også tidligere været involveret i sager om underbetaling.

Fagbladet 3F har mødt fire af polakkerne. De kan fremvise kontrakter, der siger, at de skal have 125 kroner i timen. I stedet har de fået en løn svarende til 35 kroner i timen. Derfor stoppede de med arbejde efter knap fire ugers arbejde.

- Jeg føler mig misbrugt. Vi har ikke fået den løn, vi blev lovet, siger Krzysztof Sobczyk.

Ifølge direktør hos underentreprenøren TN-Crew, Thomaz Romanowski, har det hele tiden været aftalen, at polakkerne skulle arbejde på akkord. Det er selvom, kontrakten siger det modsatte.

Hefa-direktør Søren Bülow Andersen er overrasket over, at der skulle have været problemer med lønnen.

- Jeg har fået fremsendt lønsedler, som viser, at de er ansat på danske forhold. Så hverken kan eller skal jeg holde øje med mere, siger han til Fagbladet 3F.

Lønsedlerne er for andre ansatte hos TN-Crew og viser en timeløn på 122 kr. Hefa og TN-Crew har stoppet samarbejdet i Albertslund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik