Under buen: Basbrag offentliggør tungt program

Den bastunge folkefest ”Bas Under Buen” vender næste weeekend tilbage under Bispeengbuen for 9. gang.

Den bastunge folkefest 'Bas Under Buen' vender den 15. juli tilbage under Bispeengbuen på Frederiksberg for 9. gang.

Festen starter klokken 15 og slutter klokken 23. I år er den danske grime-dronning Lucy Love headliner for endagsfestivalen, der siden 2010 har præsenteret de nyeste tendenser inden for elektronisk basmusik.

Sådan så det ud sidste år, da der blev afholdt Bas Under Buen.
Sådan så det ud sidste år, da der blev afholdt Bas Under Buen.
Foto: Flemming Bo Jensen - Ritzau Scanpix

I en pressemeddelelese oplyser arrangørerne, at de forventer, at omtrent 10.000 mennesker tropper vanligvis op foran det store lydsystem.

quote En af de vigtigste erfaringer, vi har gjort os i løbet af otte forgangne år med Bas Under Buen er, at det her arrangement har den ret unikke egenskab, at det kan præsentere nichemusik til et bredere publikum.

Tim Driver, initiativtager og direktør for 'Bas Under Buen'

På toppen af plakaten står Lucy Love, der siden sit gennembrud i 2009 har været en af de mest profilerede danske grime-artister.

Line-up'et består desuden af navne inden for basgenrer som dub, reggae, garage, grime, dubstep og drum’n’bass. Blandt andre spiller Zookeepers, Flexlikekev, Kong Kurs & Dub Manza ligesom de hæderkronede danske dubstep-konger OHOI! og RDG også gør sin entré på det hele 14 mand store line-up.

Et markant kendetegn ved den københavnske sommer er de mange udendørsmusikarrangementer, der bruger byens rum til kulturel udfoldelse.

Billede af en koncert med Lucy Love på Roskilde Festival i 2016.
Billede af en koncert med Lucy Love på Roskilde Festival i 2016.
Foto: Christian Hjort - Ritzau Scanpix

Ifølge initiativtager og direktør Tim Driver er det især ét aspekt ved Bas Under Buen, som adskiller det fra mange andre arrangementer i byen.

- En af de vigtigste erfaringer, vi har gjort os i løbet af otte forgangne år med Bas Under Buen er, at det her arrangement har den ret unikke egenskab, at det kan præsentere nichemusik til et bredere publikum. Dem, der kommer til Bas Under Buen, forventer ikke hitliste-musik, hvilket giver os mulighed for at vække deres nysgerrighed for mindre eksponerede musikgenrer. I modsætning til mange andre arrangementer har vi tilmed kompromisløst fokus på sublim lyd, hvorfor musikken spilles i sin egen ret, så at sige. Det er jeg sgu ret stolt af, udtaler Tim Driver, der selv har været i basmiljøet i mange år.

Ikke kun Frederiksberg

Bas Under Buen, der har vundet årets event til Danish Deejay Awards hele tre gange i løbet af de sidste 7 år, er også det største basarrangement i Skandinavien. Eventet er som altid helt gratis, og det vil være muligt både at købe både kolde forfriskninger og mad.

. Her fyrer den bornholmske musik- og producertrio Nonsens op under festen sidste år.
. Her fyrer den bornholmske musik- og producertrio Nonsens op under festen sidste år.
Foto: Flemming Bo Jensen - Ritzau Scanpix

Det er ikke kun Frederiksberg, der får glæde Bas Under Buen. Arrangementet tager også til Århus under Ringgadebroen d. 28. juli, hvor line-up’et varieres en smule. Som altid forventes høj sol til begge arrangementer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik