Umulig kommunal opgave - permanente boliger til flygtninge

Krav om permanente boliger til flygtninge udløser nyt kommunalt problem

Kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde er end ikke færdige med at løse problemet med at finde midlertidige boliger til nyankomne flygtninge, før de står med et nyt - og langt større - problem: Flygtningene skal også have permanente boliger.

Ifølge loven skal flygtninge have tilbudt en permanent bolig senest tre år efter, at de flytter ind i en kommune. Flere kommuner siger, at det kan de ikke leve op til. Samtidig bemærker de, at regeringens beslutning om at støtte nye almennyttige boligbyggerier med 75 % til i alt 10.000 boliger, ikke hjælper, da der ikke er plads til at bygge nye boliger i kommunerne omkring København. Der er afsat 640 millioner kroner.

-Vi er en næsten fuldt udbygget kommune, så vi kan jo ikke bare bygge en masse nye boliger. Der er meget lidt udskiftning i vores almennyttige boliger, så vi har heller ikke mulighed for at placere flygtninge der - det er nærmest en umulig opgave. Hver uge har jeg borgere, der kontakter mig for at få en bolig, og der er ikke nogen. Det ser meget sort ud, siger Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V) til TV 2 Lorry.

Og han er ikke alene om at protestere. Til Danske Kommuner siger Hørsholms borgmester Morten Slotved (Kons.):

- Lige meget, hvad vi gør, har vi ikke 200 boliger om tre år. Om tre år har vi ikke løst boligsituationen for de flygtninge som kommer nu.

Også i Solrød er der bekymring:

-Vi er voldsomt udfordret med at finde permanente boliger til flygtningene. Vores kommune er stort set fuldt udbygget. Så vi kan ikke bygge flere boliger. Samtidig er huslejen i kommunen for høj til at flygtningene kan betale, hvis der skulle være en ledig bolig. Jeg kan ikke umiddelbart se en løsning på denne her udfordring for Solrød eller i det hele taget, lyder det til danske Kommuner fra Ivar Haugaard-Hansen, der er socialudvalgsformand for Venstre.

Regeringen forventer, at kommunerne i 2016 skal modtage 17.000 flygtninge. Det tal kan mere end fordobles, hvis familiesammenføringer tælles med. Hvis den tendens fortsætter, vil der blive brug for 49.000 nye boliger frem mod 2020, har KL regnet sig frem til tidligere på året.

 

Så mange flygtninge skal kommunerne i Region Hovedstaden modtage i år:

- København: 335
- Frederiksberg: 256
- Ballerup: 72
- Brøndby: 0
- Dragør: 64
- Gentofte: 294
- Gladsaxe: 101
- Glostrup: 27
- Herlev: 26
- Albertslund: 0
- Hvidovre: 43
- Høje-Taastrup: 0
- Lyngby-Taarbæk: 198
- Rødovre: 31
- Ishøj: 0
- Tårnby: 109
- Vallensbæk: 7
- Furesø: 102
- Allerød: 79
- Fredensborg: 88
- Helsingør: 172
- Hillerød: 147
- Hørsholm: 102
- Rudersdal: 214
- Egedal: 177
- Frederikssund: 176
- Halsnæs: 108
- Gribskov: 152

 

Se med når TV 2 Lorry i aften klokken 19.30 ser nærmere på problemet, der lige nu forekommer uløseligt.

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik