Ulykker kører uden om Rudersdal

Antallet af ulykker med personskade er faldet markant på de kommunale veje i Rudersdal Kommune i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 2002 skete 52 ulykker, hvor mennesker kom til skade. Det tal er faldet til bare 16 i 2008. Samtidig viser tal, at Rudersdal har færre trafikuheld end sine naboer.
I kommunens teknik- og miljøudvalg tøver formanden ikke med at sende gevinsten videre til Rudersdals indsats for større trafiksikkerhed.
- Jeg kan ikke se andre forklaringer, end at det skyldes, at vi virkelig har haft fokus på tryghed i trafikken, siger Vibeke Peschardt (R).
Hos Nordsjællands Politi er man dog lidt mindre skråsikker.
- Vi har et rigtigt fint samarbejde med Rudersdal Kommune, og de lytter meget til, hvad vi siger. Men det gør de også i de andre kommuner, siger leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling, Jan Perfeldt.
Rudersdal har blandt andet indført tryghedsringe om skolerne, men det giver ikke den store effekt, mener politiet.
- Det er ikke noget, vi kan se, når vi er ude. Forældrene vil stadig helst køre deres børn til skole, siger Jan Perfeldt.
Heller ikke Rådet for Større Færdselssikkerhed kan forklare forskellen til de andre kommuner.
- Når det er sagt, viser det, at det gør en forskel, når kommunerne går aktivt ind i trafiksikkerhed. Så det kan kun være en opfordring til andre kommuner om at sætte trafiksikkerhed på dagsordenen, siger kommunikationschef Julie Paulli Budtz fra Rådet for Større Færdselssikkerhed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik