Ulovlige våben stjålet hos forsvaret

Mindst to af de 17 våben, politiet har fundet hos to unge indvandrere på Nørrebro i København, er stjålet fra Forsvaret, fortæller TV Avisen.

Der er tale om to automatrifler af typerne M75 og M95.
TV Avisen har affotograferet geværnummeret på den ene af riflerne og forelagt det for Forsvarets Materieltjeneste, der oplyser, at geværet er stjålet under indbrud hos en hjemmeværnsmand "et sted i hovedstaden" i december 2006.
Hjemmeværnsmanden havde fulgt reglerne for opbevaring på det tidspunkt, så tyvene fik ikke riflens bundstykke med - men en tilsvarende kan de sagtens have taget fra et andet våben.
Netop 2006 var et stort år for våbentyve i Forsvarets regi. Normalt bortkommer eller stjæles 15-20 våben om året fra militæret, men i 2006 forsvandt 32, heraf 20 fra hjemmeværnsfolks private gemmer.
Det er også det typiske, at våben stjæles under indbrud hos medlemmer af Hjemmeværnet, oplyser Forsvarets Materieltjeneste. Derfor er man i disse år ved at opsætte våbenskabe hjemme hos hvert af de medlemmer, der har våben opbevaret i privaten.
Yderligere et våben i den samling, politiet viste frem i går, kan stamme fra Forsvaret. Det er en velbevaret maskinpistol af typen M49, en svensk-fabrikeret Husqvarna 9 mm, som udgik af Forsvarets arsenal for nogle år siden.
De to andengenerationsindvandrere, hos hvem politiet afslørede det store våbenlager, er begge fængslet.