Ellen Trane Nørby skal blandt andet svare på, hvor udbredt den ulovlige praksis er. Foto: Uffe Weng / Scanpix

Ulovlige lægetjek: Å kalder ministre i samråd

Alternativet kalder Beskæftigelses- og Sundhedsminister i samråd på grund af de ulovlige lægeundersøgelser, der har fundet sted et jobcenter.

På et jobcenter i København er borgere blevet indkaldt til møde, hvor læger har undersøgt dem i baglokalet. Lægerne er hyret af kommunen, og den praksis er ulovlig.

Derfor har Alternativet nu kaldt Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Sundhedsministeren Ellen Trane Nørby fra Venstre i samråd.

 - Vi vil spørge ministrene, om de er enige i, at der er begået ulovligheder og i så fald, hvad de vil gøre ved det, lyder det fra Torsten Gejl, der er beskæftigelses- og socialordfører for Alternativet.

Læs også Lægeforening om ulovlige tjek: Læger skulle have sagt fra

Alternativet ønsker svar på, hvor udbredt den praksis er, og vil samtidig have vished for, at den praksis ikke finansieres af tilskud, der er øremærket til bedre sagsbehandling.

 - Og vi vil spørge til borgernes retssikkerhed. Ja, det er bare nogle af vores spørgsmål, lyder det fra Torben Gejl i et facebookopslag.

Læs også Ulovligt: Ledige blev undersøgt af læge i jobcenter

Du kan læse mere om sagen her.

Læs om: Kim, der takkede nej til undersøgelsen og optog samtalen

Læs: Pengene, der gik til ulovlige lægetjek, var øremærket til sagsbehandling

02:34

De seneste dage har vi her på TV 2 Lorry kunne fortælle, at ledige i København har været udsat for ulovlige lægeundersøgelser på et jobcenter. Forholdene omkring disse undersøgelser, som Københavns Kommune har fået foretaget, møder nu hård kritik fra både lægefaglige og juridiske eksperter.

Luk video