Medlemmer af gruppen Loyal To Familia (LTF) mødte i oktober talstærkt op foran Københavns Byret, hvor der i byretten faldt dom over LTF-lederen Shuaib Khan. Onsdag mødte han ikke selv op til ankesagen i landsretten. Foto: Ritzau Scanpix

Ulovlig våbenbesiddelse sender LTF'ere mange år i fængsel

To medlemmer af Loyal To Familia et idømt henholdsvis otte og ni års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

To medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia kan se frem til mange år i fængsel på grund af ulovlig våbenbesiddelse.

Det står klart, efter at der mandag blev afsagt dom i en stort anlagt sag i Københavns Byret.

Det ene medlem af LTF er idømt ni års fængsel, mens en anden er idømt otte års fængsel for at have håndteret en maskinpistol og en pistol i august sidste år. 

Læs også Seks mænd fra LTF går fri i sag om maskinpistol og pistol

Et tredje bandemedlem er dømt til psykiatrisk behandling i samme sag, hvor der er nedlagt navneforbud for alle tre dømte.

Samtlige har siddet varetægtsfængslet siden fundet af de to våben i et buskads i august sidste år.

De to, der er idømt fængselsstraffe, har udbedt sig betænkningstid, for at overveje om de skal anke dommen til Østre Landsret. 

Læs også LTF-leder utilfreds med politiet: De følger efter mig

Manden, der blev dømt til psykiatrisk behandling, har modtaget sin dom.

Der var i alt ni tiltalte i sagen, men seks af de ni, som alle tilhører Loyal To Familia, blev fredag frifundet i samme sag.

/ritzau/

03:46

Loyal to familia skaber i øjeblikket stor utryghed for borgerne på Nørrebro. Nu går Boligorganisationen Lejerbo ind i sagen og retter kritik mod Københavns Kommunes indsats på området. Den boligsociale indsats er forkert prioriteret lyder det fra boligorganisationen, der har flere afdelinger i de bande-hærgede områder. Der mangler mest af alt hjælp her og nu og ikke om ti år, som kommunens nuværende planer i stedet - ifølge Lejerbo - arbejder hen i mod.

Luk video