Ukendt dansker skal spille super-skurk i ny Netflix-serie

Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse for den 37-årige skuespiller.

Som dreng gik David Sakurai  i Frederiksværk og drømte sig væk med Marvel-tegneserier.  Nu er en af hans største  drømme gået i opfyldelse. 37-årige David Sakurai spiller skurk i den nye Marvel serie 'Iron Fist', som lige nu kan ses på streamingtjenesten Netflix. 

- Det er kæmpe stort for mig. Jeg har været meget stor Marvel-fan, siden jeg var helt lille. Jeg er jo nærmest opvokset inde i Fantask (en boghandel med særligt mange tegneserier i København), siger skuespilleren til TV 2 Lorry. 

Det er snart et år siden, at David Sakurai sendte sit bånd med optagelser af sig selv mod filmskaberne i Los Angeles. I august gik optagelserne i gang og, nu kan man finde serien på Netflix. 

- Det var en surreaslistisk oplevelse, at gå rundt i Marvel-studierne. Det var en kæmpe drengedrøm, der gik i opfyldelse for mig, siger David Sakurai. 

Inden optagelserne gik i gang, var han i træningscenter for at øve kamp-scernerne nøje. 

- Det var hård træning fra 9 til 17, men jeg elsker sådan noget. Jeg har en baggrund inden for kampkunst, men skulle lære at slås med våben, forklarer han. 

Stjerne i udlandet

Film har altid optaget David Sakurai, men modet til at turde at sige det højt og kæmpe for det, kom først for alvor, da han som 18-årig rejste til Japan, hvor hans far også er fra. 

- Jeg har altid været dybt fascineret af film og vidst, at det var dér, jeg ville prøve at skabe mig en karriere. Jeg tog min skuespilleruddannelse i Japan, og har siden pendlet mellem Tokyo, Los Angeles, New York og København. 

Og selvom du måske ikke føler, at du kender David Sakurai, så er han ganske stor i udlandet. I Japan har han spillet med i adskillige actionprægede film, mens han i Ungarn i 2015 havde en af hovedrollerne i landets største filmsucces nogensinde: ’Liza, the Fox Fairy’. 

Og det er faktisk heller ikke første gang danskeren medvirker i en serie, der rammer Netflix. I 2012 spillede han med i den norske serie ’Lillyhammer’. 

- Det er slet ikke fordi, at jeg ikke vil spille med i danske film, men interessen har bare været langt størrre fra udlandet, siger David Sakurai. 

Første afsnit af Iron Fist havde premiere på Netflix 17. marts. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere