To ugers sol er nok for badevandet

Efter en lang og frossen vinter og et ikke særligt forårsagtigt forår kan man frygte, at sommerens strandture bliver som et dyppe tæerne i køletasken. Men nej. To ugers sol skulle være nok til at rette op på skaderne ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Den dårlige nyhed er, at vandet langs den nordsjællandske kyst, efter hvad der føltes som en uendelig vinter, kun er 12 grader varmt.
Den gode nyhed derimod er, at det ikke kræver mere end et par ugers sommervejr, før havet er varmet op til de små 18 grader, som danskerne plejer at dyppe tæerne i.
- Godt vejr i juni tæller meget mere end godt vejr i april. Havtemperaturerne er i øjeblikket 1-2 grader koldere end gennemsnittet. Men vi skal bare have en uge eller to med solskin, så er de udlignet igen, forklarer oceanograf ved DMI Jacob Woge Nielsen.
Maj måned var med 9,4 grader i snit et par grader koldere end normalt. Det er dog ikke lufttemperaturen, men antallet af soltimer, det gør forskellen, og jo højere den stiger på himlen, jo hurtigere går det.
Hvor varmt skal det egentlig være, før vi hopper i vandet?
- Det skal du ikke spørge mig om. Jeg er typen, der er ude med øksen og hugge hul i isen, griner oceanografen.
Normalt siger man dog, at danskerne kræver mindst 16 grader, men helst 18, før vi er tilfredse, men nordmændene eksempelvis gladeligt springer i 14 grader koldt vand.
- Det bliver tidligst 18 grader til sankthans. Men så skal vi også have overvejende godt vejr - ikke som i maj, siger Jacob Woge Nielsen.
Efter weekendens flotte vejr er der desværre tegnet en del regnskyer ind på den kommende uges prognose på DMI's hjemmeside.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere