Ufødt baby sendt i udbud på Facebook

Et lille ufødt barn har af Københavns Kommune fået sin Facebook-debut og er ifølge Jyllands-Posten set af flere hundrede tusind inden fødslen, selv om den lille ikke har udsigt til at blive født på solsiden.

Københavns Kommune har nemlig sendt den lille i udbud, fordi han eller hun skal anbringes i plejefamilie fra allerførste vejrtrækning, og familien skal helst findes inden fødslen, som er planlagt til at foregå med kejsersnit midt i august.

»Vi plejer normalt at lede i vores database af plejefamilier, men kunne ikke finde en egnet familie, der kan tage den lille.«

»Derfor valgte vi denne fremgangsmåde at annoncere på vores Facebook-side, som følges af mange, som kender området. Og vi er mildt sagt overvældede af den massive reaktion,« fortæller centerchef Klaus Wilmann, Center for Familiepleje i Københavns Kommune, til Jyllands-Posten.

I Plejefamiliernes Landsforening er næstformand Marianne List overrasket.

»Jeg undrer mig over, at det skulle være nødvendigt, for kommunen bør jo hele tiden have relevante og godkendte plejefamilier klar, og ellers kan de jo få hjælp hos Socialtilsynet. Samtidig er det ikke en helt diskret og anonym måde at gøre det - moderen til dette barn vil kunne genkende sig selv, hvis hun kommer forbi opslaget,« siger Marianne List.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik