Udvidelse af Lyngby Stadion vækker jubel: "Kan blive en gamechanger"

Politikerne i Lyngby har besluttet, at Lyngby Stadion skal sælges og moderniseres. I den forbindelse forpligter en ny ejer sig til samtidig at etablere 300 studieboliger.

I Lyngby har man i årevis snakket om at få et "rigtigt" fodboldstadion med tribuner på alle fire sider, og nu er et nyt afgørende skridt blevet taget på vejen mod at få realiseret drømmene.

Et enig kommunalbestyrelse - med undtagelse af Enhedslisten - har stemt for at sælge det kommunalt ejede stadion til den ejer, der samtidig også vil forpligte sig til at opføre 300 ungdomsboliger ved stadion.

- Et ”rigtigt” stadion er jo noget, der er blevet snakket om i mange år, og at det nu ser ud til at blive til virkelighed, er vi både glade og ydmyge omkring, siger administrerende direktør i Lyngby Anders Byder i en pressemeddelse på klubbens hjemmeside.

Og ikke nok med, at man i Lyngby kan se frem til at få et forbedret fodboldstation, så glæder klubben sig også over kombinationen med studieboliger, som kommunen har ubbydt som en samlet salgspakke til en potentiel ny ejer.

- Et lukket stadion, der opfylder Superliga-kravene og har integrerede studieboliger er et rigtig spændende projekt, der kommer hele den sportslige kæde med bredde, akademi og elite til gode. Ikke kun på fodboldområdet, men også for andre idrætsgrene, der også får gavn af faciliteterne, siger Anders Byder.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Udover, at det nye stadion skal opfylde DBU's krav til det rent sportslige, så er de kommunale planer, at der etableres studieboliger ved enten øst-, nord og/eller sydtribunen, således at studieboligerne indgår i sammenhæng med stadion.

I det samlede udbyd har man opstillet to forskellige muligheder for den nye ejer:

- 1) 13.500 nye m2, herunder maksimalt 300 studieboliger.
- 2) 16.500 nye m2, herunder maksimalt 330 studieboliger.

Byggeriets omfang kan ifølge Lyngby Kommune som udgangspunkt placeres inden for de gældende lokalplaner, således at de maksimale byggehøjder for området overholdes.

Kan blive en gamechanger

Først senere på året i september vil forvaltningen arbejde videre med en præcisering af udbuddet, mens også områdets naboer, grundejerforeninger og FIL (Fællesrepræsentationen for idrætsforeninger
i Lyngby-Taarbæk Kommune) vil blive inddraget i dialog forud for udarbejdelsen af det endelige udbudsmateriale.

 
 
Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix & Ritzau

Derfor forholder man sig også i første omgang roligt i Lyngby og fokuserer på den allerede planlagte plan inden et potentielt nyt stadion for alvor kan blive realiseret. 

- På kort bane fortsætter vi selvfølgelig arbejdet med at eksekvere den tre-årsplan, vi har lagt. Så må vi se til efteråret, hvad status er. Men det er klart, at udbuddet har potentiale til at blive en gamechanger for os, både hvad angår det fodboldmæssige, men også opbakningen fra tilskuere og partnere.  Vi holder dog benene på jorden lidt endnu, men det ser meget positivt ud det kommunen nu har lagt frem, siger Andreas Byder til Lyngby Boldklubs hjemmeside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik