Udvidelse af Hillerødmotorvej vil øge støj og trængsel mod Købehavn

En forlængelse af Hillerødmotorvejen vil være yderst rentabel rent samfundsmæssigt - men vil samtidig skabe øget trængsel og dermed endnu mere støj.

Jeppe Bruus er i fuld gang med at skrive et høringssvar til Vejdirektoratet. Han er Folketingskandidat, borger i Gladsaxe, og bekymret over den øget støj, der vil medfølge, hvis Hillerødmotorvejen bliver udvidet.

quote Man skriver, at det medfører mere trængsel, men man fortæller slet ikke, hvordan man vil løse det, og det er da et kæmpe problem.

Jeppe Bruus, Borger i Gladsaxe og Folketingskandidat, Soc.dem. 

- Jeg er bekymret, fordi Vejdirektoratet i VVM redegørelsen skriver, at en udvidelse af Hillerødmotorvejen vil betyde en øge trængsel og støj ind mod Københavns Kommune, siger Jeppe Bruus og tilføjer:

-  Men der er ikke noget, der peger på, hvad man så vil gøre ved det, siger Jeppe Bruus, som stiller op som folketingskandidat for Socialdemokratiet.

I 2016 aftale Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF at få udarbejdet en rapport over en mulig forlængelse af Hillerødmotorvejen efter flere års kamp fra politikere og borgere i Nordsjælland.

På trods af dokumentation om, at en motorvejsforlængelse vil være samfundsmæssig rentabel, blev det i samme rapport er dokumenteret, hvordan den inderste del af motorvejen bliver udfordret af øgede trafik, som kommer fra udvidelsesprojektet.

- Man skriver, at det medfører mere trængsel, men man fortæller slet ikke, hvordan man vil løse det, og det er da et kæmpe problem, lyder det fra Jeppe Bruus.

Negative scenarier ved udvidelse

I Vejdirektoratets rapport er der lige nu medregnet penge til støjskærme, som bliver opsat på det stykke, hvor udvidelsen af Hillerødmotorvejen finder sted.

En forlængelse af Hillerødmotorvejen har været længe ventet, især i Nordsjælland, men projektet giver også udfordringer andre steder i vores sendeområde. I Gladsaxe frygter man, at det vil betyde mere trængsel og mere støj i kommunen. Og derfor kræver de nu, at politikerne på Christiansborg sikrer, at de støjgener, de allerede oplever i dag, ikke bliver forværret, når der kommer en øget trafik ind mod København.

Men her mener den socialdemokratiske borgmester i Gladsaxe, at man har glemt at tage højde for de steder, der i dag ligger åbent - og som i fremtiden kan få mange flere biler forbi end det i dag er tilfældet:

quote Vi opfordrer til, at man laver støjskærme her ved Hillerødmotorvejen, og at man kigger på det problem, som vi har i Storkøbenhavn med alt for meget trafik.

Trine Græse, Borgmester, Gladsaxe, Soc.dem. 

- Denne her vej er i forevejen meget støjbelastet. Der er ikke nogen støjværn på Hillerødmotorvejen, og trafikken propper til hver eneste morgen, siger borgmester Trine Græse.

Borgmesteren har selv flere forslag i ærmet til, hvordan politikerne kan løse problemet, og her står en ny Motorring øverst på ønskelisten.

- Vi opfordrer til, at man laver støjskærme her ved Hillerødmotorvejen, og at man kigger på det problem, som vi har i Storkøbenhavn med alt for meget trafik. Derfor er tiden kommet nu, hvor man er nødt til at kigge på Motorring fem, som man har planlagt rigtig længe.

Motorvej først og fremmest

En af dem, der kan afsætte penge til støjskærme er trafikordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen.

Ifølge ham må problemerne løses hen ad vejen, såfremt de opstår:

quote Der er altid er nogen, som skal finde håret i suppen - og det må vi se, om man kan løse. Men vi skal have en forlængelse af Hillerødmotorvejen, det ligger helt fast.

Kim Christiansen, Trafikordfører, Dansk Folkeparti

- Nu har man råbt på den her Hillerødmotorvej, og jeg tror, at man i Hillerød og i omegen er glad for at få denne her forlængelse. Jeg er glad for den både for at løse trængselsproblemer, men også i forhold til at løse trafiksikkerheden, siger han.

- Så kan man sige, at der altid er nogen, som skal finde håret i suppen, og det må vi se, om man kan løse, men vi skal have en forlængelse af Hillerødmotorvejen, det ligger helt fast, siger Kim Christiansen, DF.

Tilbage i Gladsaxe håber Jeppe Bruus nu, at politikerne vil huske problematikken, hvis Hillerødmotorvejen bliver en realitet:

- Der er masser af positive ting for borgere og virksomheder i nordsjælland. Men set egoistisk her fra af os, der kommer til at betale prisen, så fører det kun til mere trængsel, mere kø og mere støj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik