Udvalgsformand vil hjælpe læger med papirarbejde

Udvalgsformand for Forebyggelse og Sammenhæng i Region Hovedstaden vil se på tiltag, der kan mindske papirarbejdet for lægerne.

Tidligere i dag kunne P4 København fortælle, at tusindvis af patienter i vores region risikerer at skulle se sig om efter en ny læge. Men der er hjælp at hente for de frustrerede læger, mener udvalgsformand i Region Hovedstaden.

For som noget nyt skal landets praktiserende læger dokumentere kvaliteten af deres arbejde - og dermed gennemgå en såkaldt akkreditering.

Det har fået 92 læger, med tilsammen 157.000 patienter, til at søge om pension før tid for at slippe for den tunge dokumentationsbyrde.

 

Hjælp hos regionen 

Men ifølge udvalgsformand for Forebyggelse og Sammenhæng i Region Hovedstaden for Alternativet, Qasam Nazir Ahmad, så kan patienter og læger tage det roligt. Der er afsat midler i regionen til de læger, der er mest belastede af papirarbejdet:

- Hvis de kontakter Region Hovedstaden, så kan vi sende ressourcer ud til dem. Vi har afsat midler af til, at der kan komme medarbejdere ud og hjælpe med at udfylde rapporterne, siger Qasam Nazir Ahmad til TV 2 Lorry

Derudover vil udvalgsformanden kigge på, om det er nødvendigt for samtlige læger at udfylde den omfangsrige kvalitetsrapport:

- Vi har en række kapaciteter, der allerede har udfyldt rapporten, og så må vi gå ind og analysere rapporterne og se på, om der er nogen ud af de 65 standarder, som er overflødige, eller man ikke behøver at udfylde, så vi mindsker noget af den arbejdsbyrde, der ligger i at udfylde den her rapport, siger han til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere