Udvalg vil have minister ind i sag om skyttecenter

Udvalget for Natur, Miljø og Klima vil have miljøminister Esben Lunde Larsen, Venstre, til at forholde sig til sagen om Hanebjerg Skyttecenter.

Naboerne til Hanebjerg Skyttecenter er trætte af larmen fra skud. 

De mener, den er alt for høj og har flere gange klaget til Hillerød Kommune over larmen. Senest i oktober 2017 og januar 2018.

Men nu kan det være der sker noget for de plagede naboer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Egentlig skulle Udvalget for Natur, Miljø og Klima blot have været orienteret om de nyligt indløbne klager, men nu er det i stedet endt med handling.

Brev til ministeren

I hvert fald er udvalget blevet enige om at bede Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, Socialdemokratiet, om at sende et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Udvalget ønsker svar på, om det kan være rigtigt, at larmen fra en skydebane måles ud fra de enkelte våben i stedet for fra en lydprøve, fortæller Lars Ole Skovgaard Larsen, Venstre, til avisen.

Han er selv medlem af udvalget og tæt på at være nabo til skyttecentret.

En del af klagen fra naboerne til skyttecentret går nemlig på, at naboerne mener, at frekvensen af skud er taget til i løbet af de seneste år.

Desuden vil udvalget have borgmesteren til at spørge ministeren, om skyttecentrets lydgrænse kan sættes ned fra 75 db til 60 db, når miljøgodkendelsen skal fornys i 2019.

Politiet skyder der også

Når man vil se på, om man kan sætte det tilladte lydniveau ned, skyldes det, at der er forskellige regler på området.

Hanebjerg Skyttecenter er registreret som forening, og må derfor lave larm på op til 75 db. Havde skyttecentret derimod stået registreret i erhvervsøjemed, var den tilladte lydgrænse på 60 db.

Og selvom skyttecentret selv afviser, at frekvensen i antal skydninger er øget i løbet af de senere år, så viser en aktindsigt som nabogruppen har fået, at politiets udgifter til skyttecentret er steget markant de seneste år.

Hvor politiet i 2013 betalte 5600 kroner til Hanebjerg Skyttecenter, lå det beløb i 2017 på 294.000.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik