Udstilling: Nøgne kvinder udsat for hærværk

En udstilling med nøgenbilleder af unge kvinder er blevet udsat for hærværk. 'Jeg har ramt noget', lyder det fra kunstneren.

TV 2 Lorry kunne for nylig bringe et indslag om fotograf Mathilde Grafström, der netop nu udstiller 28 billeder af nøgne kvinder på Refshaleøen i København. Nu har nogen set sig sur på de nøgne kvinder - og ifølge fotografen begået hærværk for over 100.000 kroner.

I weekenden kunne Mathilde Grafstöms således finde et af sine nøgenbilleder i havnebassinet, mens syv andre billeder var blevet beskadiget på forskellig vis. Det oplyser hun til TV 2 Lorry onsdag.

- Jeg blev meget, meget vred. Det kan ikke passe, at jeg ikke kan få lov at vise mine billeder. Men jeg tænker også, at jeg har ramt noget hos nogen. Hele pointen med udstillingen er at skubbe til folks holdninger, og det kan nogen gange komme til udtryk på en voldsom måde, siger Mathilde Grafstöm til TV 2 Lorry.

Hun mener, at det både kan være en mand eller en kvinde, der står bag hærværket af hendes udstilling, 'Female Beauty With An Edge'.

- En kvinde kan godt blive provokeret af at se en kvinde, som hun synes er smuk, hvis hun ikke selv føler sig smuk. Som kvinde sammenligner man sig rigtig meget med andre kvinder. De fleste mænd, jeg har snakket med, får lyst, når de ser billederne, og det kan føre til skam. Begge dele handler om svære følelser, der kan være svære at tackle, siger Mathilde Grafstöm til TV 2 Lorry.

Formålet med udstillingen er netop at bekæmpe det negative selvbillede, mange kvinder og mænd går rundt med, siger fotografen.

Hun har valgt at hænge de beskadigede billeder op igen.

- Så må vi se, hvor meget, der hænger tilbage, når vi når den 10. august, siger Mathilde Grafström.

Udstillingen er gratis og kan ses båden Illutron på Refshaleøen i København - måske til og med den 10. august.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik