Udskældt værn for roere ødelagt efter blot en uge

Københavns Kommune har for kort tid siden opsat flydeafspærringer ved Stigbordene i Sydhavn for at sikre roere mod farlige situationer ved de nye jerngitre i slusen. Tirsdag blev afspærringen farlig for roerne.

For blot seks dage siden effekturerede By & Havn i Københavns Kommune den afspærring, som Københavns Politi havde anbefalet for at forhindre vandvidssejlads med vandscootere.

Nu er afspærringen på den sydlige side gået i stykker, så den er til potentielt større fare for roerne.

Baggrunden er sidste års voldsomme ulykke, hvor to kvinder blev dræbt, efter en vandscooter torpederede en udlejningsbåd i Københavns Havn. 

Siden blev det forbudt at sejle med vandscooter i havnen, men ifølge Københavns Politi ses de hurtige scootere fortsat i havnen.

På trods af store protester blandt sejlere og roere blev der den 20. juni opsat jerngitre ved Stigbordene ud for Sluseholmen i den københavnske sydhavn.

Flydeafspærring er defekt

Samtidig etablerede By & Havn flydepontoner både syd nord og syd for Stigbordene, der skulle hjælpe roere mod at blive trukket mod gitrene ved voldsom strøm. En slags flydeafspærring om man vil. 

Flydespærring
Øverst til venstre kan placeringen af de flydende afspærringer ses.
Foto: Kontaktgruppen

Men nu har flydepontonerne på sydsiden løsnet sig og ligger nu langs jerngitrene ved Stigbordene. Og det kan udgøre en endnu større risiko for roere ved det strømfyldte område, end hvis der kun var gitter.

Hos By & Havn er man opmærksom på problemet, som de udbedrer hurtigst muligt. Det oplyser kommunikationschef hos By & Havn, Kristian Wederkinck Olesen, til TV 2 Lorry.

By & Havn: "Det bliver etableret hurtigst muligt igen"

- Der er nogle folk på vej derned for at tjekke det. Det er nogle specialister, der skal sætte det op igen.

- Flydepontonerne skal sættes op hurtigst muligt igen, men indtil da håber vi, at folk vil udvise agtpågivenhed, indtil det bliver sat op igen, siger Kristian Wederkinck Olesen.

Han oplyser, at der allerede nu er et hold på vej til Stigbordene for at se nærmere på hændelsen.

- Jeg kan se, at der er meget strøm dernede, så det kan være det. Vi undersøger det nu grundigt, så vi kan sørge for, at det ikke sker igen.

- De tager derned i aften her. Det eneste, jeg kan sige, er, at det bliver etableret hurtigst muligt igen, siger Kristian Wederkinck Olesen. 

Hvad tænker du om, at det allerede nu - efter så kort tid - er gået i stykker?

- Nu ved vi ikke, hvad årsagen er, så det må vi se på. Det er ærgerligt, hvis det giver efter. Men nu får vi mulighed for at se på det, siger kommunikationschefen til TV 2 Lorry.

I flere foraer på Facebook er der tidligere blevet opfordret til at begå hærværk på den nyopsatte flydespærring.

Kristian Wederkinck Olesen understreger, at det endnu ikke vides, hvorfor flydespærringen er defekt. Derfor vil han heller ikke gisne om årsagen til defekten. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik