Udsigt til nul kommunal pleje

Den sidste offentlige bastion inden for plejesektoren i Gribskov Kommune står for fald.

I Gribskov Kommune, der er kendt for sine mange udliciteringer, kan borgerne se frem til, at også det store kommunale plejeselskab, PlejeGribskov, nu skal konkurrenceudsættes, så private på lige fod med kommunen kan byde på opgaven med at drive plejecentre og centralkøkken, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sådan er situationen efter en beslutning i det nydannede parti, Nyt

Gribskov, om at tilslutte sig Venstre og DFs ønske om konkurrenceudsættelse.

Hvis konkurrenceudsættelsen ender i en egentlig udlicitering, som vindes af et privat firma, vil man ikke længere kunne tilbringe alderdommen på et kommunalt plejehjem i Gribskov.

Kommunalplejen har kørt med underskud længe

Med en udlicitering vil de store plejecentre Trongården i Vejby, Helsingegården og maden til de ældre også havne på private hænder.

Det kommunale Pleje Gribskov har gennem flere år kørt med et tordnende underskud. Det kulminerede i 2010, hvor de røde tal på bundlinjen løb op i 18,4 millioner kroner. Det underskud er over de seneste år med nedskæringer og effektiviseringer blevet bragt ned på et forventet underskud i 2013 på 4,5 millioner.

- Jeg er faktisk temmelig chokeret over det nye flertal, for det er egentlig en succeshistorie, vi står med. En konkurrenceudsættelse er jo en forløber for udlicitering, og det er lidt min erfaring, at private har større chancer for at komme med de bedste bud, fordi de vil ind på markedet, siger Pia Foght (S), formand for social- og sundhedsudvalget i

Gribskov Kommune, der ikke er glad for situationen.

Det handler om vilje til at ønske det kommunale

- Pleje Gribskov er ved at udvikle sig til en moderne, effektiv og økonomisk veldrevet moderne virksomhed, og det er kedeligt ikke at give en sidste chance. Det handler om en vilje til at ville det kommunale. Og det vil man åbenbart ikke. Men som udvalgsformand tager jeg selvfølgelig handsken op og forsøger at få det optimale ud af den situation, siger Pia Foght.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik