Udsætter tog og busser et år mere

En planlagt udvidelse af togafgange på Lokalbanen og R-busser i Nordsjælland er udsat af region Hovedstaden. Dermed sparer regionen 1,9 millioner kroner.

I maj 2015 så alt godt ud. Her vedtog regionsrådet at bestille en udvidelse af køreplanerne med flere afgange på Lokalbanen og R-busser i Nordsjælland for 2016.

Med virkning fra marts i år. Men nu har regionens administration valgt at trække i nødbremsen og rulle bestillingen tilbage, så de flere tog og busser tidligst kommer ud at køre ved køreplanskiftet i december 2016. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forbedringen vil koste regionen 1,9 millioner kroner ekstra - men til gengæld skaffe en halv million ekstra passagerer til den kollektive trafik.

Det er regionens administration, der har besluttet at udsætte driftsudvidelsen.

Formanden for Trafik og Miljøudvalget Jens Mandrup (SF) er ikke glad for, at der nu er udsigt til en udskydelse af de ekstra tog og busafgange.

- Det er en ærgerlig - men økonomisk ansvarlig - udsættelse. Udvider vi driften nu, kan vi blive nødt til at skære ned på andre linjer - eller droppe forbedringen igen på et senere tidspunkt, siger Jens Mandrup til Frederiksborg Amts Avis.

Regionsrådet besluttede, i maj måned, både at udvide driften med 11,7 millioner kroner, så regionen i 2016 bestilte trafik for 511,2 millioner kroner - samtidig med at man besluttede at arbejde for at effektivisere den regionale kollektive trafik, så den i 2017 og 2018 kan holdes inden for en ramme af 500 millioner kroner. Altså mangler der penge.

Udvalget har sagen på dagsordenen i denne uge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik