Udrejsecenter Sjælsmark bliver udvidet

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg meddelte i dag, at Udrejsecenter Sjælsmark skal kunne huse endnu flere.

Udrejsecenter Sjælsmark skal permanent huse omkring 600-700 personer, der har fået afslag på asyl eller ikke er berettiget til det.

Hørsholm Kommune har længe ønsket at komme af med udrejsecentret på den gamle kaserne, men det er endnu ikke lykkedes, og nu bliver udrejsecentret altså tilmed udvidet.

Til gengæld bliver der ændret ved sammensætningen af beboerne på centret. Gruppen af udvisningsdømte kriminelle udlændinge og personer, der befinder sig i Danmark på tålt ophold, bliver ikke placeret på Sjælsmark, men flyttes til Jylland.

Der bliver etableret yderligere sikkerhedsforanstaltninger på centeret, og

der vil blive foretaget en løbende vurdering af sikkerheden på centret i et tæt samarbejde mellem kriminalforsorgen og politiet med henblik på at opretholde ro, orden og sikkerhed i og omkring centrene, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg mener, at vi har fundet en god løsning på et presserende behov. De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet. Behovet for pladser er steget i takt med antallet af asylansøgere, og nu kan vi i både Øst- og Vestdanmark sikre en smidig og effektiv behandling. Samtidig er det min intention, at gruppen af udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold vil kunne mærke, at de fra regeringens side er uønskede i Danmark, siger Inger Støjberg.

Hørsholms borgmester Morten Slotved er skuffet over afgørelsen.

- Vi havde gerne set, at man havde flyttet hele Sjælsmark kaserne. Vi har jo allerede 600 i Sandholmlejren, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik