Udlejning på Airbnb kan sætte dig på gaden

Det er blevet ekstremt populært at udleje sin private bolig til turister på hjemmesider som Airbnb.com. Men de mange danskere, der tjener penge på at have turister boende, risikerer at bryde lejeloven, oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Lejernes LO til DR P4 København.

Det sker, hvis man ikke indhenter en tilladelse fra sin udlejer, før man fremlejer lejligheden.

Derfor bør man tage kontakt til sin udlejer, inden man opretter en profil på siden. Det siger cheføkonom i Lejernes LO, Jesper Larsen.

- Det vil være klogt at indhente udlejerens tilladelse, for ellers vil det være nok til at udlejeren kan ophæve lejekontrakten, og så mister man sin bolig, siger han til DR P4 København.

Der er gode penge at tjene, når man lejer ud på Airbnb.com. Flere brugere tager op imod 1000 kroner pr. nat for en to-værelses lejlighed i København. Derfor kan det være fristende at tage chancen.

Men det kan få store konsekvenser, lyder det fra Henrik Høpner, som er boligadvokat.

- Hvis det bliver opdaget, risikerer man, at udlejeren vil ophæve lejekontrakten, så man bliver smidt på gaden. Derfor er det vigtigt, at man får en præcis aftale om betaling og tidshorisont, siger Henrik Høpner til DR P4 København.

Selvom det ikke er alle udlejere, der vil ophæve lejekontrakten, er Henrik Høpner og Jesper Larsen enige om, at man løber en alt for stor risiko, hvis ikke man underretter udlejeren, før man opretter en profil på siden.

Det er ikke kun lejere, der kan komme galt af sted, når de udlejer deres bolig på Airbnb.com. Andelshavere kan også i værste tilfælde blive smidt ud af deres lejlighed.

Derfor er det også her nødvendigt at få tilladelse, inden man begynder at leje lejligheden ud.

- Man kan søge om det i andelsboligforeningens bestyrelse, men reglerne afhænger i høj grad af den pågældende forenings vedtægter, siger Mette Dyregaard, juridisk konsulent i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF).

Hun understreger, at det langt fra er alle andelsboligforeninger, der vil give andelshavere lov til at udleje lejligheden gennem Airbnb.com, hvis man søger om det. Airbnb opfordrer alle Airbnb-værter til at sætte sig ind i reglerne og overholde dem.

- Hvis man er i tvivl, har Airbnb oprettet en hjælpeside med en liste af forhold, som værter bør være opmærksomme på, når de vælger at dele deres hjem med rejsende fra hele verden, lyder det fra Aja Guldhammer, der er landechef for Airbnb i Norden, til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik