Udlændingestyrelsen lukker asylcenter og fyrer medarbejdere

Efter at der på få år er konstateret skimmelsvamp flere gange på asylcenter, bliver Center Kongelunden nu lukket efter 33 år.

Gentagende problemer med skimmelsvamp på Center Kongelunden i Dragør får nu Udlændingestyrelsen til at lukke asylcenteret, der huser særligt sårbare asylansøgere. Det skriver Røde Kors på deres egen hjemmeside.

Center Kongelunden har siden oktober 1984 været omsorgscenter for særligt sårbare asylansøgere med for eksempel fysiske eller psykiske problemer, familier med behov for særlig støtte, ligesom der også har været en kvindeafdeling til enlige kvinder. Personalet har derfor mange års erfaring i at modtage og arbejde med denne gruppe af asylansøgere.

Men nu er det altså slut efter 33 år. Lukningen betyder at 61 medarbejdere er blevet fyret.

- Det er altid svært at skulle lukke et Røde Kors asylcenter. Center Kongelunden er et af de ældste centre med en faglighed, som er helt særlig. Derfor er det med stor beklagelse, at vi nu er nødt til at opsige 61 kompetente og dygtige medarbejdere på Center Kongelunden. De har en helt unik viden og mange års erfaring, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at denne faglige ekspertise ikke går tabt, siger asylchef Anne la Cour på Røde Kors’ hjemmeside.

Selve omsorgsopgaven fra Center Kongelunden skal stadig varetages af Røde Kors, men Udlændingestyrelsen har valgt at placere opgaven i Midtjylland. En række beboere er allerede flyttet til andre asylcentre, så derfor er det i alt 109 beboere, der i løbet af maj måned skal flytte til Midtjylland.

Det var i november 2016 at man senest fandt skimmelsvamp på Center Kongelunden. Dengang blev medarbejdere og beboere med skrøbeligt helbred flyttet væk fra de udsatte bygninger, mens en række beboere stadig boede der.

Det kan være sundhedsfarligt at opholde sig i lokaler med skimmelsvamp. Der er risiko for hovedpine, allergi og astma.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik