Udlændinge valfarter til Stevns for at blive gift

Stor stigning blandt udlændinge der bliver gift i Stevns Kommune - måske fordi kommunen har en kirke med direkte udsigt til vandet lige ved Stevns Klint.

Stevns Kommune har noget kun de færreste kommuner kan bryste sig af: En kirke med direkte udsigt til vandet.

Ydermere ligger kirken direkte på kanten af Stevns Klint, som er på Unescos liste over verdensarv. Kirken ligger så tæt på vandet, at en del af den i 1928 styrtede i havet.

Kirken hedder Højerup Gamle Kirke og er et populært sted for giftelystne par. Og da den ikke længere fungerer som egentlig kirke, betyder det, at man kan blive borgerligt viet her.  Og kirken - og den omkringliggende storslåede natur - er en væsentlig grund til, at mange udenlandske par finder vej til kommunen, når de skal smedes sammen.

Ifølge netavisen Sn.dk har Stevns Kommune fra 2015 til 2016 oplevet en eksplosiv vækst i antallet af udenlandske par, som søger til kommunen for at blive gift.

I 2015 var der blev blot fire udenlandske par gift i Stevns Kommune. Sidste år var der 66 bryllupper. 

Også danske par finder vej til Højerup Gamle Kirke. Her fra et bryllup i juli sidste år.
Også danske par finder vej til Højerup Gamle Kirke. Her fra et bryllup i juli sidste år.
Foto: TV 2 Kosmopol

Siden 2011 er løbende sket en stigning i antallet af borgerlige vielser i kommunen, som sidste år samlet set oplevede en stigning på 50 borgerlige vielser i forhold til året før.

Og det er altså de udenlandske par, som tegner sig for en stigning.  Derimod er antallet af borgerlige vielser af danske par faldet fra 55 i 2015 til 41 i 2016.

Borgmester i Stevns, Mogens Haugaard Nielsen, er stærkt tilfrds med, at så mange udlændinge har fået øjnene op for, at de kan blive gift i Stevns Kommune. 

- Mange kommer på den tid af året, hvor turistsæsonen ellers er gået lidt i stå. Og mange har selskaber med  og bruger vores overnatningssteder. Nogle gange i flere dage, siger borgmesteren til TV 2 Lorry. 

Og Mogens Haugaard Nielsen forventer, at stigningen fortsætter i 2017. 

- Dem, som arbejder med det her, taler om, at vi kan nå op på et bryllup i snit om dagen, siger en han.

Det betyder dog også, at borgmesteren ikke selv kan nå at foretage de mange vielser. Han får allerede hjælp af andre politikere, og det behov er altså ikke blevet mindre.

- Derfor har jeg netop skrevet til mine politikerkolleger, at de endelig må melde sig, hvis de skulle være interesseret i at foretage vielserne, fortæller borgmesteren. 

Højerup Gamle Kirke i Stevns Kommune. Et populært sted for giftelystne par.
Højerup Gamle Kirke i Stevns Kommune. Et populært sted for giftelystne par.
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik