Udenlandske tyve går efter sølvtøj

Sølvbestik, sølvlysestager og sølvskåle er et stadig mere populært valg, når indbrudstyven skal fylde sækken. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Nærmest dagligt optræder der anmeldelser på politiets døgnrapport om indbrud i nordsjællandske hjem, hvor der er blevet stjålet sølvtøj. Og det er en ny udvikling, bekræfter chef for politiets Task Force Indbrud, Karl Erik Agerbo.

- Når vi får anmeldelser om indbrud, ser vi hyppigere og hyppigere, at der er sølvtøj i kostervalget. Det er noget nyt. Der har været en lang periode, hvor vi næsten ikke har set tyveri af sølvtøj, men det er åbenbart blevet så godt nu, at det kan betale sig at lave indbrud på det, siger Karl Erik Agerbo.

Han mener, at det danske sølvtøj primært bliver stjålet med henblik på videresalg uden for Danmark grænser. Politiinspektøren baserer sin iagttagelse på en række sager, som Task Force Indbrud har arbejdet med, blandt andet en sag om organiserede romaer og serbere, hvor politiet beslaglagde 450 kilo sølv fra Danmark under en ransagning i Tyskland tidligt på sommeren.

Men sølv er også populært hjemme i Danmark. Hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner mærker man en stigende interesse blandt kunderne for at købe sølv.

- Det er et af de områder, der absolut er vækst. For få år siden orkede folk ikke at pudse det. Men nu er der en interesse for, at det skal være smukt. Hele familien er centreret omkring måltidet, køkkenet er det vigtigste rum i hjemmet og når de alligevel sidder der, kan man godt tillade sig at dække op med det pæne sølvtøj, siger Alexa Bruun Rasmussen.

En medvirkende årsag til, at indbrudstyvene har en stigende interesse for sølvtøj er sandsynligvis også den høje kilopris for sølv. Fredag var den aktuelle dagspris for et gram tretårnet sølv på 4,10 kroner, mens sterling sølv koster 4,5 kroner pr gram.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik