Min mening om EU: Udenlandsk arbejdskraft uden adgang til velfærdsydelser

Den 26. maj skal vi vælge de danske repræsentanter i Europa Parlamentet. Vi har bedt Mette Bock fra Liberal Alliance svare på tre spørgsmål.

Hvordan kan borgerne i hovedstadsområdet få gavn af, at det er dig, der får en plads i Europa-Parlamentet?

Liberal Alliances tilgang til EU er konstruktiv og kritisk – vi synes, EU primært skal sætte rammerne for vækst og handel i og mellem medlemslandene, men vi påpeger samtidig de steder, hvor EU går for langt og blander sig for meget i medlemslandenes indre anliggender.

Den stemme mangler i dag, hvor positionerne i højere grad er fuldtonet modstand eller det, man måske lidt kækt kan kalde jubeloptimisme.

Hvad vil du arbejde for af konkrete projekter, der vil forbedre livet for borgerne her i Lorrys sendeområde?

Min mening om EU

TV 2 Lorry har stillet spidskandidaterne for de partier, der stiller op til EU-Parlamentsvalget, tre spørgsmål, der alle kredser om, hvordan de vil værne om Hovedstadsområdets borgere, når de sidder i EU. De giver os deres mening op mod valget.

Jeg vil konkret arbejde for at fastholde arbejdskraftens frie bevægelighed inden for EU. Samtidig vil jeg på samme vis arbejde imod, at udenlandsk arbejdskraft uden videre har adgang til velfærdsydelser som eks. børnepenge i samme størrelsesorden som danskere.

Udenlandsk arbejdskraft er nødvendig i en lang række brancher – eks. hotel- og restaurationsbranchen og andre servicefag, som vi ser rigt repræsenteret i hovedstadsområdet – men vi risikerer tilliden til det samlede projekt, hvis EU dikterer fri adgang til velfærdsydelser.

Hvilke mærkesager har du, der vil påvirke borgerne her i hovedstadsområdet?

Mine mærkesager afspejler en generel tilgang til EU som et fredens, frihedens og frihandlens projekt. Holder EU sig indenfor den ramme, kommer det alle borgere til gode – herunder selvfølgelig også dem i hovedstadsområdet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik