Udendørs tennis er en helårssport i Rudersdal

Rudersdal tennisklub har 30 år på bagen og i alle de år, har de spillet tennis på deres udendørsbaner - året rundt.

Kong vinter kan lade det sne ligeså tosset han vil; i Rudersdal pakker man sin tennisketcher, snører sine sko godt til og spiller kampe udendørs alligevel.

- Der er ikke en vinter, hvor vi ikke har været ude at spille, siger Jan Nordal, der er medstifter af klubben.

Hvirvelvind og regnvejr

Klubben blev startet som forening i 1985 og siden 1988 er der blevet spillet tennis på banerne året rundt. Selvom de seks baner allesammen ligger totalt begravet i sne på en søndag formiddag som denne, er det ingen hindring for et slag tennis.

Først kommer skrabeholdet med hver deres sneskovl og når banen er ren, kan spillet gå igang.

- Når de andre klubber, de går ind, så fortsætter vi. Der starter vi vores vintersæson. Det er fantastisk [at spille udenfor red.] og man får masser af frisk luft. På en dag som i dag, hvor vi skraber først og lige får varmet op, er det jo en god start på dagen, siger Henrik Hassan, der er medlem på syvende år.

Henrik Hassan er også aktivt medlem i HIK, hvor han har adgang til indendørsbaner, men han foretrækker stadig at spille udenfor, på grund af det friske vejr. Men der er alligevel vejr, hvor spillerne trods alt overvejer at gå indenfor.

- Jeg har ikke oplevet, det har været for koldt endnu. Men jeg vil sige, at hvis man spiller mens det regner, og regnen pisker mod ansigtet, så kan man nogle gange godt overveje, om det ikke lige er i overkanten, siger Henrik Hassan.

Seks gange om ugen er det spillet hvirvelvind, som medlemmerne dyster i. Spillet egner sig særligt godt til vinterhalvåret, for flere spillere kan være i gang ad gangen.

Men vejret opfordrer også til bevægelse.

- Det kommer helt af sig selv, for hvis man ikke for bevæget sig, bliver det for koldt, siger Henrik Hassan.

Frosne baner

De skiftende temperaturer, med nedbør og sne indimellem, kan dog også helt holde spillerne fra banen, hvor meget de end gerne vil ud.

- Vi har det problem, at hvis det er meget skiftende, så er det svært at holde banen ren. Og hvis det fryser, så får vi en hård og glat overflade, som er svær at spille på. Men banerne tager ikke skade af det, det er de konstrueret til, siger Jan Nordal, medstifter af klubben.

Klubben har ikke et elitehold og der er heller ikke talenthold for juniorer. Klubben har fra sin opstart nemlig altid været tænkt som en klub med bredde, hvor spillet skal være åbent og hvor alle kan være med.

Og vintertræningen er på samme måde en del af dna'et.

- Det har været konceptet og ideen lige fra begyndelse af, at vi skulle kunne være udendørs hele året rundt. Selvfølgelig får vi lidt opvarmning, når vi flytter sne. Og vi har mange gode dage med fem graders varme, hvor vi kan komme ud i lidt solskin, og det er pragtfuldt, siger Jan Nordal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik