Udbrud af hundediarré fra smitsom parasit får kommune til at sætte ind

Brøndby Kommune advarer hundeejere om, at en tarmparasit kan være i omløb, og at smitten kan spredes via vandhuller i hundeskov.

Hundeejere på den københavnske vestegn skal være opmærksomme på symptomer hos deres vovser.

I printede og ophængte opslag advarer en hundeejer ved navn Per om, at den smitsomme tarmparasit Giardia er blevet fundet hos hunden Chico.

Opslaget er ophængt i Brøndbyskovens indrettede område for hunde.

- Han har aldrig vist symptomer på infektionen, men den kan for især hvalpe og unghunde være alvorlig. For tiden dukker der flere og flere tilfælde op i lokalområdet – også blandt hunde, der kommer i denne hundeskov, skriver hundeejeren Per, der opfordrer andre hundeejere til at være opmærksom på symptomer.

Dette opslag er blevet hængt op ved Brøndbyskoven, der advarer hundeejere om den smitsomme parasit.
Dette opslag er blevet hængt op ved Brøndbyskoven, der advarer hundeejere om den smitsomme parasit.
Foto: Privatfoto

Giardia er en smitsom tarmparasit, som i værste fald også kan overføres til mennesker.

I Brøndby Kommune har man taget henvendelsen alvorligt og reageret prompte, fortæller kommunens stadsgartner Jesper Purhus.

- Vi blev kontaktet i onsdags af en hundeejer fra Brøndby, der fortalte, at hans hund ved en rutinekontrol havde fået konstateret smitte med en tarmparasit, siger Jesper Purhus og fortsætter:

- Smitten kunne måske være sket i kommunens hundeskov, hvor der er et lille mudderhul. For at bryde den eventuelle smittekæde valgte vi derfor allerede næste dag at fylde hullet op med grus.

Hundene smittes meget let, og symptomerne er især vedvarende diarré.

- Hunden smittes gennem afføring og det er nok, hvis den bare snuser til det og får slikket lidt afføringsrester. Hvis ens hund har fået konstateret infektionen, så skal der også gøres virkelig godt rent, ellers risikerer man bare, at den bliver smittet igen kort efter, har Malene Thorhauge, der ejer Furesø Dyreklinik i Værløse, tidligere forklaret til TV 2 Lorry.

Sygdommen er let at konstatere, når først dyrlægen har en afføringsprøve – og behandlingen går også forholdsvis hurtig.

Og heldigvis lider hunden ikke overlast, andet end at det er ubehageligt med diarré.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik