Ud ad vinduet og over hegnet: To 4-årige drenge på springtur

Det kunne være endt helt galt, da to børn på egen hånd forlod deres daginstitution. Kommunen beklager episoden og laver sikkerhedstjek på mandag.

Belinda Andersson fra Høje-Taastrup fik sig lidt af et chok, da hun i går fandt sin fire-årige søn og hans kammerat gemt bag badeforhænget i badeværelset. 

De burde nemlig have været i børnehave.

Belinda Andersson ringede straks til daginstitutionen, der hedder Kildehuset. Pædagogerne havde godt opdaget, at de to drenge var væk og havde ledt efter dem i et kvarter: 

- Jeg spurgte dem, om de manglede nogle børn? Det gjorde de jo så og spurgte mig hvorfor. Jamen hvorfor, svarede jeg så, jeg står her med to unger uden overtøj og uden fodtøj, og de er gået hele den lange vej alene.

Belinda Andersson kalder selv sin fire-årige søn for "udbryderkongen", men hun er skuffet over, at sikkerheden ikke er bedre i daginstitutionen. De to drenge er hoppet ud ad et vindue, krydset legepladsen, hoppet over et hegn og gået lidt mere end 500 meter hjem ad en trafikeret vej. 

Belinda Andersson har i dag en masse spørgsmål: 

- Hvorfor er det ikke sikkert dernede? Hvorfor er der ikke nogen, der har opdaget, at de er smuttet? Hvorfor er der ikke nogen, der har fundet dem på vejen? Hvorfor? Og hvad kunne der være sket? 

Belinda Andersson mener ikke, at daginstitutioner skal være en slags Fort Knox, men hun synes ikke, det bør være muligt for to fire-årige at stikke af på den måde. Hun bebrejder dog ikke pædagogerne: 

- Det er ikke deres skyld. De har gjort det, de skulle. De har bare ikke haft bemanding nok, siger hun. 

Hun medgiver til gengæld, at hun selv har et ansvar:

- Jeg ved godt, at det er vores pligt som forældre at sige til vores barn, at det her, det må du ikke. Jeg ved bare også godt, at der er børn, som siger "fuck dig - det er spændende, lad os prøve at se, hvad der sker".

Høje-Taastrup Kommune beklager episoden overfor TV 2 Lorry.

På mandag vil Vej og Park-inspektører lave et sikkerhedstjek af daginstitutionen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik