Uber-sagen: Folk nægtet adgang til overfyldt retslokale

Både Uber- og taxachauffører er mødt talstærkt op i Københavns Byret, hvor man spændt afventer dagens dom.

En overfyldt byret i København henviste i dag mere end et dusin tilhørere til trappeopgangen. Journalister, jurastuderende, Uber-chauffører og almindeligt interesserede tilhørere.

Det principielle spørgsmål, der diskuteres bag den lukkede dør, er om det er ulovlig piratkørsel, at seks uber-chauffører har kørt med passagerer mod betaling.

Udenfor Retssal 32 møder vi en håndfuld, der selv kalder sig for Uber-chauffører. Til spørgsmålet om, hvorfor de er her i dag, lyder svaret:

- Det er for at støtte op om de kollegaer, der er sigtet, siger Mads Krabbe, der tager ordet i den lille grubbe Uber-chauffører.

Ifølge selskabet selv, er der omkring 1700 registrerede, og omkring 1000 aktive Uber-chauffører i København. Derudover bryster Ubers sig af at der findes omkring 200.000 københavnske brugere af tjenesten.

- Det er udbud og efterspørgsel. Hvis der ikke var nogen passagerer, ville der heller ikke være noge chauffører, siger Mads Krabbe, der dog anerkender, at selskabets forretningsmodel ligger i en gråzone i forhold til den danske lovgivning.

- Men vi kører i vores egne private biler, og udgangspunktet er, at det er privat samkørsel, siger han.

Retsmødet forventes at fortsætte til ud på eftermiddagen. Dog forventer man ikke, at der i dag vil blive sat et endeligt punktum i sagen, da man uanset udfaldet nok kommer til at følge det norske eksempel og anke dagens afgørelse til højesteret.

TV 2 Lorry følge sagen hele dagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik