Uber-krigen blusser op: Taxirådet håber, en dom skræmmer afløserne

Mandag ventes der at blive afsagt dom mod fem tidligere Uber-chauffører, og kendes de skyldige, håber Dansk Taxi Råd, sagen afskrækker nye chauffører.

Der kan vente bøder på helt op til 590.000 kroner til en af de i alt fem tiltalte chauffører, hvis de mandag kendes skyldes i ulovlig taxikørsel ved Københavns Byret. Det skriver Fagbladet 3F.

En dom ventes at kunne danne præcedens for nye sager mod de i alt 2.134 chauffører, der i 2015 kørte for Uber. Skat er nemlig kommet i besiddelse af hver deres indtægt via skattemyndighederne i Holland, hvor Ubers internationale hovedselskab hører til.

Hos Dansk Taxi Råd håber man samtidig, at en hård straf vil få nogle af Ubers afløsere på markedet som UBR City, Habil og Uber Go til at trække følehornene til sig.

- Vi håber helt klart, at en dom kan gøre indtryk på de alternative Uber-virksomheder, der er startet. Vi håber, at dommene fra Københavns Byret kan signalere til dem, at det ikke kan betale sig at overtræde lovgivningen, siger direktøren i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til TV 2 Lorry.

Ubers afløser frygter ikke en dom – tværtimod

Hos 3F’s Transportgruppe håber man også, at endnu flere af de tidligere Uber-chauffører må stå til ansvar, hvis de fem chauffører i første omgang kendes skyldige.

- Jeg har da en forventning om, at Skat også inddriver indtjeningen hos resten af chaufførerne. Der er rigtig mange taxachauffører, der har mistet en stor del af deres indtjening på grund af Uber. Så sent som i sidste uge kørte jeg med en chauffør, der mente, han havde mistet mellem 5.000 og 6.000 kroner om måneden, fordi andre har kørt ulovligt uden at betale skat, siger formand Jan Villadsen.

Mens taxibranchen ser frem til mandagens retssag, frygter man den omvendt heller ikke hos en af Ubers afløsere på markedet, UBR City. 

Faktisk håber man, at en dom til chaufførerne vil trække flere chauffører til den nye tjeneste, der i modsætning til Uber slår sig op som et transportfirma, der giver kunderne mulighed for selv at lade sig fragte med.

- Hvis vi nu antager, mod forventning, at de bliver dømt, bliver vi nødt til at oprette ekstra introkurser for nye chauffører. For så må vi forvente, at der er mange, der vælger at sige, de er nødt til at køre lovligt og få tjent nogle penge, hvor der afregnes skat, for at betale eventuelt kommende bøder, siger UBR Citys pressechef Per Jakobsen.

Allerede i juli sidste år blev seks Uber-chauffører dømt for ulovlig taxikørsel, da Københavns Byret erklærede Ubers forretning for ulovlig i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik