Foto: TV2/Lorry

Uber kan ende som en meget dyr fornøjelse

Har du overvejet at tjene penge på Ubers nye samkørselsordning, bør du tjekke op på dine forsikringer.

Amerikanske Uber blæste onsdag til taxakrig med deres ankomst på det danske marked.

Læs også: Taxakrig i København

Et af virksomhedens koncepter er en samkørselsordning, hvor private bilejere efter aftale henter og bringer en person fra en destination til en anden. Herefter deles udgifterne til kørslen.

Ordningen, der hedder "Uber Pop", kan lyde fristende, hvis man som privatperson ønsker at tjene lidt ekstra penge på bilkørsel. Men hos brancheorganisationen Forsikring og Pension råder man til, at de, der ønsker at blive chauffører, først tjekker deres forsikringer.

- Det nytter ikke noget at have en privatansvarsforsikring. Der skal tegnes en erhvervsansvarsforsikring, altså en forsikring, der dækker for kørsel mod betaling, siger Ole Vidstrup, konsulent hos Forsikringsoplysningen, til Newspaq.

For hvis man under en betalt køretur kommer ud for et uheld, som ender med en erstatning, kan hammeren falde.

- Hvis bilen er registreret som privatbil, men brugt som taxabil, så vil forsikringen gøre regres, slår Ole Vidstrup fast.

Det betyder, at hvis man har tegnet en forsikring under forkerte forudsætninger, så kan forsikringsselskabet kræve, at den pågældende person, der har tegnet forsikringen, skal betale hele erstatningen. Og det kan løbe op i millioner, pointerer Ole Vidstrup.

Dermed kan bilens fører ende med en økonomisk mavepuster, hvis vedkommende ikke er dækket ind under de rigtige forsikringer.

Ole Vidstrup understreger, at kunder af ordningen kan føle sig trygge rent forsikringsmæssigt, da de i værste fald vil få erstatning fra bilens ansvarsforsikring, hvis der ikke er en modpart.

Uber Pop kommer i første omgang til at køre på forsøgsbasis i seks måneder. Det kræver en sikkerhedsgodkendelse fra Uber, før man må være med i ordningen.

Desuden har Uber lanceret Uber Black, hvor man kan blive hentet i luksuriøse biler som for eksempel en Mercedes i S-klassen.