Uber-forsvarere vil have afvist sagen dagen før retsmøde

Ifølge forsvarerne er sagen af så stor offentlig interesse, at en enkelt dommer ikke bør træffe afgørelse i den bemærkelsesværdige sag om samkørsel eller taxadrift.

Dagen før den første sag mod Uber-chauffører tirsdag skal prøves ved Københavns Byret, har de to forsvarsadvokater for de seks chauffører anmodet om afvisning af sagen.

Det fortæller de til Ritzau.

- Vi har anmodet om afvisning af sagen med henblik på, at sagen skal for en domsmandsret i stedet for at blive kørt som en bødesag uden medvirken af lægdommere, siger Eddie Omar Rosenberg Khawaja, som er advokat for fire af de seks tiltalte.

Det er retsplejelovens paragraf 686 stykke 2, som forsvarerne henviser til. Den siger, at domsmænd kan medvirke ved sager af "særlig offentlig interesse".

- Det er vist sjældent at en sag har haft så stor offentlig interesse i forhold til, hvor "stor" selve sagen egentlig er, når man kigger på sagerne mod chaufførerne enkeltvis, siger forsvarer for to af de tiltalte, Betina Hald Engmark.

- Så det er vores opfattelse, at sagen skal for en domsmandsret og ikke en enkelt dommer.

Forsvarerne har også søgt om udsættelse af sagen, med henblik på afklaring af nogle verserende Uber-sager ved EU-domstolen.

- En spansk og en belgisk domstol har stillet EU-domstolen en række spørgsmål vedrørende anvendelsen af EU-regler i forhold til varer og tjenesteydelsers frie bevægelighed, siger advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

- Der er nogle emner i de sager, som efter min opfattelse kan påvirke sagerne herhjemme.

Det første retsmøde i sagen foregår tirsdag i Københavns Byret, og her vil retten formodentligt begynde med at tage stilling til forsvarernes begæring.

Tiltalerne i sagen lyder på overtrædelse af taxikørselsloven, da de tiltalte ikke havde den nødvendige uddannelse, ligesom bilerne ikke var indregistreret til erhvervsmæssig persontransport.

Uber-chaufførerne mener selv, at der ikke er tale om taxakørsel. De mener det er samkørsel, og at det derfor er fuldt lovligt at være Uber-chauffør.

Det anslås, at der er cirka 1500 Uber-chauffører i København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik