Ubådssagen: Det skete der på dagen

Herunder kan du læse, hvad der skete dagen før og efter Kim Walls forsvinden.

10.08.2017
Klokken 19: Den svenske journalist Kim Wall og ubåds- og raketbygger Peter Madsen sejler ud fra Refshaleøen i Peter Madsens hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus. Kim Wall er med ombord for at lave en reportage.
Klokken 20.30: Kim Wall og Peter Madsen fotograferes i ubådens tårn af en krydstogtgæst. De to bliver fotograferet flere gange i løbet af den tidlige aften.
11.08.2017
Klokken 02.30: Kim Walls kæreste kontakter Forsvarets Søredningstjeneste, JRCC, da hun endnu ikke er vendt tilbage fra sejladsen, der skulle være slut sent om aftenen.
Lyngby radio, der hører under Forsvaret og bl.a. bruges til at opfange nødopkald fra skibe, har ikke held til at kontakte ubåden, og politiet underrettes om en mulig ulykke.
Klokken 07.11: Lyngby Radio udsender en alarmmeddelelse til skibsfarten i Øresund og den østlige Østersø om, at man skal holde udkig efter den savnede ubåd.
Klokken 10.14: JRCC får besked om, at ubåden befinder sig i Køge Bugt, hvor en tilfældig motorbåd har set den. 15 minutter senere er der kontakt til UC3 Nautilus. Peter Madsen forklarer, at den manglende radiokontakt skyldes tekniske vanskeligheder.
Klokken 11: UC3 Nautilus synker. Forinden er Peter Madsen reddet ombord på den båd, der i første omgang så ubåden og underrettede politiet. Båden sejler mod Dragør Havn, hvor politiet står klar.
Klokken 11.36: Peter Madsen anholdes og køres til søforhør på politiets Station City på Halmtorvet. Under forhøret forklarer han, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen omkring klokken 22.30 aftenen forinden, og at ubåden gik ned som følge af en fejl i den ene ballasttank.
Klokken 17.44: Politiet fortæller i en pressemeddelelse, at Peter Madsen er sigtet for drab på den svenske journalist Kim Wall. Han nægter sig skyldig.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere