Uafgjort sender FC København i pokalfinalen

FC København hentede 1-1 i anden pokalsemifinale mod FC Nordsjælland og er dermed klar til finalen i Parken.

FC København er klar til klubbens niende pokalfinale efter en samlet 2-1-sejr over FC Nordsjælland. Torsdag aften hentede løverne 1-1 i Farum i anden semifinale, og dermed er pladsen i Parken 15. maj booket.

FC Nordsjælland tabte første semifinale i DBU Pokalen med 0-1, så Farum-klubben var pisket til sejr i torsdagens returopgør i Farum Park.

Fra start sad hjemmeholdet da også solidt på begivenhederne, og efter koks i FCK-forsvaret kom FCN i front ved Mario Ticinovic.

Målet så ud til at ryste de gæstende løver yderligere, men stille og roligt kom de dog bedre med i kampen.

Begge hold havde dog mere end svært ved at skabe de helt store chancer. Spillet var generelt for statisk og langsomt, hvilket gjorde det let for de to forsvar at afvise de offensive tiltag.

Hos FC København var Andreas Cornelius igen en skygge af sig selv, men hans angrebsmakker Igor Vetokele var til gengæld en evig trussel.

Det var da også den lille belgier der stod for udligningen, da han med et frækt hovedstød passerede David Jensen i Nordsjælland-målet.

FC Nordsjællands modsvar på 1-1-målet, som tvang hjemmeholdet frem for at score to mål, hvis en finalebillet skulle sikres, var både tamt og uden tro på tingene.

Det virkede til, at Kasper Hjulmands tropper var løbet tør for kræfter efter den stærke start, og FCK havde generelt et fint tag på de tilløb til chancer, Nordsjælland trods alt kom frem til.

Heller ikke satsningen med Uffe Bech og Kristian Lindberg i offensiven gav pote for hjemmeholdet, der med samlet 1-2 må se FC København booke pladsen i pokalfinalen.

Finalen er FC Københavns niende i turneringen, fem af de første otte finaler udmøntede sig i en sejr. Senest i 2012, hvor løverne slog AC Horsens med 1-0.

I finalen venter AaB, efter at nordjyderne sendte netop AC Horsens ud med samlet 5-2. Pokalfinalen spilles i Parken 15. maj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik