Foto: TV2/Lorry

Tyvene får varm velkomst

Målet er nærmest at vide, hvor indbrudene bliver begået, inden de rent faktisk sker. Et skridt mod målet er at opsøge gamle kendinge i det kriminelle miljø, hvilket Nordsjællands Politi netop nu arbejder på højtryk for at nå, i takt med højsæsonen for både ferie og indbrud sætter i gang, skriver Frederiksborg Amts Avis

- Vi har en ekstra indsats op til sommerferien, når vi ved, at der statistisk set er en forøgelse i antallet af indbrud, siger Brian Stybe Grayston, politikommissær og leder af Task Force Nordsjælland.

 

Han forklarer, at der i øjeblikket er cirka 20 gamle kendinge i kikkerten, som politiet kigger ekstra efter i sømmene. Det kan være, at de er kommet ud af fængsel, og herefter får de et præventivt besøg af et par betjente. Det kan også være, at de er eftersøgte, og her har politiet mulighed for at opsøge og anholde dem. Politiet afprøvede metoden op til efterårsferien, som er absolut højsæson for indbrud. Det gav gode erfaringer, selvom politiet ikke kan dokumentere virkningen sort på hvidt endnu, forklarer politikommissæren.

 

- Vi tager dem ud og håber, at indbruddene falder i de områder, hvor de normalt opererer, siger Brian Stybe Grayston.

 

Samtidig arbejder politiet aktivt med analysere sig frem til indbrudsmønstre og prioritere indsatsen, der hvor den gør mest gavn. Det sker ved dagligt at trawle indbrudsstatistikkerne igennem og holde øje med udsving.

 

- For eksempel hvis der en tiltagende aktivitet i et område med for eksempel underboring eller stiger. Vi gør meget ud af at se på afvigelserne, og så kan vi rette indsatsen derhen, siger Brian Stybe Grayston til Frederiksborg Amts Avis.

 

Den sydlige del af politikredsen er traditionelt et populært arbejdsområde for tyvene i højsommeren, hvor de nordsjællandske indbrudsrater stiger med cirka 40 procent.