Tyve dropper villaen og tager sommerhuset

Politiets øgede fokus på opklaring af indbrud i private boliger har medført væsentligt flere indbrud i sommerhuse, offentlige bygninger og forretninger i Halsnæs Kommune ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Tyvene i Halsnæs Kommune har droppet villaerne til fordel for sommerhuse og virksomheder. Det viser de seneste nøgletal fra politiet, hvori man kan læse, at antallet af anmeldte indbrud i villaer og lejligheder sidste år faldt med 16 procent, mens indbrud i sommerhuse er steget til næsten det dobbelte. Og når der samtidig var væsentligt flere indbrud i offentlige bygninger og kommunens erhvervsbygninger, viser det en klar tendens, mener vicepolitiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi i Frederikssund.
- Det indikerer, at tyvene er begyndt at kigge sig om efter andre steder end villaer og lejligheder, siger vicepolitiinspektøren, der forklarer tyvenes ændrede adfærd med, at politiet sidste år oprettede en dedikeret indbrudsgruppe, der udelukkende arbejder på at opklare indbrud i privatboliger.
- Tyvene lægger jo også to og to sammen, og når de opdager, at vi retter mere fokus på private boliger, ændrer de deres planer. Men det har selvfølgelig også noget at gøre med, at det inventar, folk køber til deres sommerhuse, er af en væsentligt dyrere kvalitet end tidligere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere