Tyv sætter rekord i dna-hits

Lettisk mand sporet tilbage til 47 indbrud ved hjælp af dna. Det er det højeste antal dna-match i Danmark. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

En 36-årig mand fra Letland sætter dansk rekord i antal match af dna fundet på gerningssteder.

Politiet har efter at have udtaget en dna-prøve fra manden fundet sammenfald med spor fra 47 villaer og fritidshuse, hvor der har været indbrud. Og det er en fremgangsmåde, som indbrudstyvene må vænne sig til, for politiet får stadig bedre værktøjer til at sikre dna-spor.

- Vi går og drysser dna-spor efter os alle vegne. Det er svært i dag at bevæge sig ind et sted, uden at man efterlader sig dna. Vi udvikler hele tiden teknikker til at finde og samle dna-sporene op. Det er ikke en mirakelmetode, men det er et rigtigt godt supplement, siger Jørn Gravesen, der er leder af National Kriminalteknisk Enhed hos Rigspolitiet.

Den 36-årige lette blev anholdt i Ringsted i weekenden og varetægtsfængslet på baggrund af en efterlysning fra Nordsjællands Politi. Politiet mistænker ham for op mod 100 indbrud begået både i Nordsjælland og på resten af Sjælland og på Falster.

Ud af de 47 dna-hits kan 30 spores til indbrud i Nordsjælland, fortrinsvis i fritidshuse beliggende på strækningen mellem Hornbæk og Frederiksværk.

Undersøgelserne for dna på gerningssteder spiller en stor rolle i Nordsjællands Politis øgede indsats mod indbrud.

På den måde kan politiet opklare en lang række indbrud, når en enkelt indbrudstyv bliver anholdt, forklarer vicepolitikommissær Klaus Madsen fra Nordsjællands Politi.

- Vi gør mere ud af at undersøge gerningssteder og har nedsat indbrudsteams, så det er de samme mennesker, der laver gerningsstedsundersøgelser dag ud og dag ind. På den måde opnår vi stor rutine, siger han.

Den 36-årige lette har specialiseret sig i fritidshuse, hvor han for en periode slår sig ned i et af dem og begår indbrud i området i en periode, før han flytter videre til en nyt sted. Manden er foreløbig varetægtsfængslet frem til den 28. december. Han er tidligere dømt for indbrud i Danmark.

     

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere