I bloddryppende fodspor: Tyskere på krimivandring i København

På kort tid har Katrine Engberg etableret sig som succesfuld krimiforfatter. Nu er hun så populær, at tyskere rejser til København for at se og opleve stederne fra kriminalromanerne.

Foto: TV 2 Lorry

Kriminalbetjentene Anette Werner og Jeppe Kørner er blandt hovedpersonerne i Katrine Engbergs krimiromaner, der handler om blodige drab og snirklede plot.

Læs også Først lokkede vi kineserne hertil: Nu gælder det inderne

Makkerparret bliver sat på uhyggelige mordgåder, der alle foregår i København. Og netop denne dag følger 38 tyskere lige i hælene - både på morderen og kriminalbetjentene.

Det sker sammen med forfatteren selv og den tyske tolk Carina Gesche.

Denne eftermiddags mordplot handler om et drab på Det Kongelige Teater fra det første bind i rækken kaldet 'Krokodillevogteren'.

13:49

Se hele Søndagsmagasinet om krimitouren i København her.

Luk video

Den udkom i april, og på bare tre uger blev den solgt i hele 20.000 eksemplarer i Tyskland. Nu er de 38 heldige personer inviteret med op til et af de helt centrale steder i bogen.

"I bar overkrop lå han - bleg, ledeløs og slap, fanget i bånd af glimtende glas," skriver Katrine Engberg om liget i lysekronen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene midt i København.

Katrine Engberg har på bare to år skabt sig en kometkarriere på boghylderne i både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Og i alt er bøgerne allerede solgt til at udkomme i 14 lande.

Læs også Stor dame besøger Hundested for sidste gang

Tidligere arbejdede hun som koreograf og danser, men den karriere er nu indstillet.

- Det har vokset sig så stort på relativt kort tid, og hvis jeg skal gøre det ordentligt og tage på de her messer, som jeg bliver inviteret til i Tyskland, Norge og Polen, så er det nu. Så kan jeg ikke lavet alt muligt andet også, siger Katrine Engberg til TV 2 Lorry.

Krimitouren i København gik til både seværdigheder og krimispots fra Krokodillevogteren, og ifølge en de tyske turister var dagens tur med til at kaste nyt lys over København.

- Nu ser jeg hvert fald København med andre øjne, lyder det fra endagsturisten Sabine Preuss.

Læs også København i top tre over verdens bedst omtalte storbyer


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret