- Vi forsøger at finde nye muligheder til vores idé: street-pole - men det er nok en dårlig idé, når der er fyldt med rosentorne. Foto: Anders Bentzon - "Typer i København"

Foto: Anders Bentzon - "Typer i København"

1 af 2

Typer i KBH: Når "street-pole" og rosenbuske er en dårlig idé

"Typer i København"-fotografen, Anders Bentzon, har i dag mødt Maibrit og Nina der har opfundet en ny sport: street-pole.

På Frederiksberg rendte jeg ind i Maibrit og Nina, der klatrede rundt i et tornekrat-espalier. 

- Vi forsøger at finde nye muligheder til vores idé: street-pole - men det er nok en dårlig idé, når der er fyldt med rosentorne. 

- Vi er poledansere, og har kun kendt hinanden lidt over et halvt år, men det har været den vildeste rejse ind i et venskab, der nærmest har gjort os til hinandens bedre halvdel! 

Læs også Typer i KBH: Bente går altid i hvidt tøj og med god grund

- En aften i oktober sad vi sammen med en tredje veninde og snakkede om vores universitetsstudier - og hvad man egentlig gad lave hver dag resten af ens liv, da jeg grinede og sagde at det nok skulle være polefitness!

- Jamen, så lad os da gøre det til et arbejde, sagde Maibrit - og da vi begge er ret impulsive, gik der kun tre dage før vi havde CVR-nummeret og var i gang. 

- Det vigtigt at understrege, at det ikke er sex, det handler om. Vi vil gerne have rykket til fordommene om, at poledans er noget med stripklubber og prostitution!  Foto: Anders Bentzon - "Typer i København"

- Vi fandt hurtigt lokalerne i et tidligere træningscenter på Frederiksberg, og nu kan vi allerede åbne vores helt eget center, Polerepublic på Frederiksberg.

- Det vigtigt at understrege, at det ikke er sex, det handler om. Vi vil gerne have rykket til fordommene om, at poledans er noget med stripklubber og prostitution! 

Læs også Typer i KBH: Mød Krøj og hans seje mormor Maibritt

- Det er faktisk mega hårdt og kræver stærke muskler! Og er en respekteret disciplin i atletikken! Derfor har vi to gange om ugen, hold udelukkende for kvinder over 30.

- Men alt i alt, er det jo fantastisk at vi på kun et halvt år har fået både en ny levevej og en veninde for livet - vi er et rigtigt "dreamteam", synes vi selv."

Deres studio hedder PoleRepublic og det åbner i juni, hvis man gerne vil forsøge sig med street-pole. 

TV 2 Lorry og gade-fotografen Anders Bentzon har indgået et samarbejde, hvor vi løbende bringer portrætter fra den populære facebookside: Typer i København. Kig der ind, der er mange flere fantastiske portrætter.  Foto: Anders Bentzon - "Typer i København"