Tvister på lærepladsen afgøres hurtigere

Sager med alvorlige problemer som sexchikane, usaglig opsigelse eller mobning på lærepladsen afgøres nu dobbelt så hurtigt som for bare to år siden

Sagsbehandlingstiden er mere end halveret, fremgår det af årsberetningen fra Tvistighedsnævnet, hvor uenigheder mellem elever og arbejdsgivere afgøres. Og det skyldes at der er indført hastebehandling når en elev skal i skolepraktik, begrænsning på at få udsat møder for nævnet, flere dage hvor der behandles sager og kortere frister for at give svar i sagerne.

- Vi er meget tilfredse med, at elevernes retsstilling, med de nye sagsbehandlingstider, er blevet væsentligt forbedret, siger Bo Christensen til Fagbladet 3F, der tilføjer at disse sager påvirker eleverne meget. Han er forhandlingssekretær og ansvarlig for elevsager i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

- Sagerne tager hårdt på eleverne, og derfor er det altafgørende, at de får en hurtig afgørelse, så de kan komme videre med deres liv, siger Bo Christensen.

- Det er afgørende, at virksomheder og elever ikke skal vente alt for lang tid på at få afgørelser på sagerne, fordi det i sidste ende kan forsinke eleverne i deres uddannelsesforløb. Derfor er det positivt, at nævnene efter en målrettet indsats har fået reduceret ventetiden markant, siger ministeren for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby.

 Sagerne tager hårdt på eleverne, og derfor er det altafgørende, at de får en hurtig afgørelse, så de kan komme videre med deres liv.

I 2015 tog det 4,1 måneder at behandle en sag. I 2014 tog det 5,8 måneder. Og i 2013 tog det hele 9,3 måneder at afgøre sager mellem en elev og en arbejdsgiver.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik