Tvangsflytning af ansatte udløser krisehjælp

Næsten 4000 ansatte har i denne uge fået besked om at deres arbejdsplads flytter til provinsen. Det er så alvorlig en ændring, at medarbejderne nu får tilbudt krisehjælp.

Regeringen bebudede i torsdags, at 3900 arbejdspladser skal flyttes til 38 byer i provinsen for at vende afvikling til udvikling.

Det har nu skabt behov for krisehjælp blandt medarbejdere i flere styrelser.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

I NaturErhvervstyrelsen skal omkring 390 - cirka halvdelen - af medarbejderne i København flyttes til Augustenborg Slot på Als.

Ifølge direktør Jette Petersen havde man ved annonceringen af udflytningen sørget for krisepsykologer, hvis nogen skulle have behov for hjælp, og styrelsens egne arbejdsmiljøkonsulenter og psykologer var også til stede.

- Folk reagerer meget forskelligt, og selvom denne situation er ret speciel, kan man sammenligne den med en afskedigelsesrunde. For selvom der er mulighed for at flytte med, så er det de ansattes job og dermed en vigtig del af deres identitetsgrundlag, der tages fra dem. Derfor var der behov for at have det nødvendige beredskab i huset, siger hun til Kristelig Dagblad.

Statens Administration, som flytter cirka 220 medarbejdere til Hjørring og de resterende cirka 70 til ATP/Udbetaling Danmark, der har fem regionale centre, beretter om noget tilsvarende.

- Vi mærkede alle de klassiske reaktioner lige fra chok til gråd. Folk er kede af det. Det kommer bag på stort set alle, fortæller direktør Frank Petersen til Kristelig Dagblad.

- Vi tog hånd om medarbejderne, blandt andet med et team af krisepsykologer, som håndterede, hvad der måtte være, og hjalp enkelte med at få lavet en plan for den nærmeste fremtid. Endvidere gav vi plads til, at medarbejderne kunne tale sammen - og med deres nærmeste leder - resten af dagen. Folk spekulerer jo på, om de skal flytte, om de skal væk fra familie og venner. Det er den slags tanker, der popper op.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik