Foto: Facebook

TV 2-vært om affald: Fy for satan

TV 2s vejrvært Peter Tanev er skuffet over sine medborgeres efterladenhed i Københavns parker og pladser.

BYSVIN.

Sådan indleder TV 2s vejrvært, Peter Tanev, et opslag på Facebook, der i skrivende stund er blevet delt 4754 gange.

Årsagen til Peter Tanevs vrede er københavnernes svineri på blandt andet Islandsbrygge på Amager. For når solens stråler varmer og lokker folk ud af lejlighender, glemmer de desværre at tage deres affald med retur. Det betyder masser af tomme pizzabakker, øldøser og chipsposer.

- Men jeg blev sku i tvivl om de...t var Vestforbrændingen, en losseplads eller Bryggen jeg besøgte. Der var lort over alt, tomme pizzabakker, tomme dåser, papir, poser ja jeg kunne blive ved, det lignede mere en efterladt festivalplads end et hyggeligt sted for Københavnere.

Og det er ikke kun på Amager, folk er ligeglade med deres affald. TV 2 Lorry besøgte i går Kongens Have i indre København. Også her var svineriet massivt.

Læs mere her: Se video: Affaldet flyder i Kongens Have

- Hvad pokker er det, der får folk til blot at smide og efterlade den slags og så rejse sig og gå, uden så meget at tænke over både hvor grimt det ser ud, men også at andre måske skal bruge området efter dem, spørger Peter Tanev på Facebook.

- En dårlig undskyldning kunne være at der ikke var affaldsspande, men KBHs kommune har været så venlige at opstille adskillige grønne containere rundt omkring, så der MAX er 50 meter til en container.

- Så jeg tillader mig at sige det direkte,- "Kan man ikke rydde op efter sig selv og lader sit lort osv. ligge og flyde i det offentlige rum, er man dårligt opdraget." Det ændre ikke ved, at det ligner lort, men det giver dog en forklaring, hvis man så kan bruge det til noget.

- Jeg har desværre ikke løsningen på, hvordan man får folk til at udføre en skraldeTriathlon som består af følgende:

1. Man skal bukke sig efter sit lort
2. Man skal gå HELE 50 meter.
3. Man skal ÅBNE en container
3a. Har man kræfter tilbage skal mansmide sit lort ud.