Nu er pengene fundet til nordsjællandske motorveje

En ny aftale om infrastruktur giver blandt andet milliarder til en forlængelse af både Hillerød- og Frederikssundmotorvejen, erfarer TV 2 Lorry.

De nye motorvejsforlængelser i Nordsjælland. De nøjagtige ruter kan afvige fra de viste på illustrationen.

Bilister fik i 2014 lov til at bruge nødsporet, når der er kø på Hillerødmotorvejen. Foto: Dennis Lehmann - Scanpix

1 af 2

Artiklen er kl. 10.00 opdateret med en kommentar fra Hans Andersen (V).

Onsdag klokken 10 bliver en ny, stor aftale om investeringer i landets infrastruktur præsenteret af regeringen og Dansk Folkeparti.

En del af planen indeholder milliarder til to motorveje i Nordsjælland. 

- Det er svært at få armene ned, for Nordsjælland og jeg har kæmpet i årevis for at få motorveje helt til Frederikssund og Hillerød, siger Hans Andersen fra Venstre:

- Vi spilder alt for meget tid på at sidde i kø på vejen i stedet for at bruge tid med familien, og det skal være slut” siger Hans Andersen og understreger samtidig, at aftalen har stor betydning for virksomheder og kommuner i Nordsjælland:

(Artiklen fortsætter under billedet)

  Foto: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Det handler om at kunne tiltrække nye medarbejdere og borgere, ikke mindst børnefamilier. Det er meget nemmere, når transporttiden er mindre og trafiksikkerheden bedre, siger Hans Andersen med henvisning til, at bl.a. forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil øge trafiksikkerheden.

Læs også S-profil hiver minister ind i sag om ægtepars motorvejs-mareridt

Så det her er en meget stor dag og en kæmpe sejr for hele Nordsjælland, slutter Hans Andersen (V).

Aftalen sikrer 3,4 milliarder kroner til en forlængelse af Frederikssundmotorvejen og yderligere en milliard kroner til en forlængelse af Hillerødmotorvejen. Byggerierne skal gennemføres fra 2021 til 2030.

I den forbindelse bliver der også afsat penge til øget kapacitet på Motorring 3 og en udvidelse af den nordlige del af Ring 4.

Derudover bliver der også afsat et milliardbeløb til støjbekæmpelse i Storkøbenhavn.

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti kan dog ikke gennemføre aftalen på denne side af folketingsvalget. Hvis den skal gennemføres, skal de fire partier derfor finde flertal for deres plan efter folketingsvalget.

Penge i finansloven

I efteråret blev der i finansloven for 2019 afsat penge til en miljøvurdering, en såkaldt VVM-undersøgelse, af en 25 kilometer forlængelse af motorvejen til Frederikssund. Det er en opdatering af en lignende undersøgelse fra 2009, som nu er forældet. 

Læs også Vejen banet for forlængelse af Hillerødmotorvejen: Håber at påbegynde i 2020

I september kunne TV 2 Lorry fortælle, at en VVM-undersøgelse slog fast, at en forlængelse af Hillerødmotorvejen vil være "samfundsmæssigt yderst rentabel". Den firesporede forlængelse fra Allerød til Hillerød på 13,5 kilometer vil løbe op i 980 millioner kroner, stod der i undersøgelsen. 

Aftalen bliver præsenteret i Boligministeriet klokken 10. De nye motorvejsprojekter i Nordsjælland bliver præsenteret klokken 12 i Ballerup, erfarer TV 2 Lorry.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik