TV 2 Lorry erfarer: Amager Fælled skal bebygges

Der kommer efter alt at dømme til at rykke byggemaskiner ind på Amager Fælled.

Amager Fælled har gennem længere tid været et politisk stridspunkt. Men nu tyder meget på, at partierne er ved at nå til enighed om, hvor der skal bygges. 

Amager Fælled er tabt, erklærede Alternativet mandag, efter at de og Enhedslisten røg ud af budgetforhandlingerne i København.

Og det ser ud til, at de får ret.

Selvom de samlede budgetforhandlingerne for København endnu ikke er afsluttet, så erfarer TV 2 Lorry nu, at politikerne når frem til en aftale, der indebærer byggeri på Amager Fælled.

Alle muligheder er i spil

Byggeriet på Amager Fælled skal finansiere Københavns Kommunes lån på næsten to milliarder kroner for metrobyggeriet.

Oprindeligt skulle der bygges cirka 2.400 nye boliger på Strandengen på den sydøstlige del af Amager Fælled. Men i 2017, kort før kommunalvalget, blev planerne skinlagt efter voldsomme borgerprotester. 

Derfor fremlagde forvaltningen i sidste måned fem alternative scenarier. I fire ud af fem af forslagene indgår Amager Fælled fortsat som et af de områder, der skal bebygges. 

De fleste partier ønskede i dag ikke at udtale sig til citat om Amager Fælled, før aftalen offentliggøres.

Kun Konservative og Socialdemokratiet stillede op til interview, mens dagens forhandlinger var undervejs.

Ifølge Konservative ender politikerne muligvis på en løsning, der rækker udover de fem fremlagte scenarier:

- Vi drøfter mange flere scenarier, end det der hidtil har været præsenteret. Alle muligheder bliver vendt, siger Konservatives Jakob Næsager til TV 2 Lorry i dag.

Han peger dog på campingarealet som det, De Konservative er mest lune på.

Socialdemokratiets Niels E. Bjerrum nævner ikke én specifik ønskegrund, men muligheden for at undgå fælleden er han ikke tilhænger af:

- Den mulighed, du henviser til, med ikke at bygge på Amager Fælled, ville indbefatte, at man skulle bygge på nogle af de grønne oaser, der er rundt omkring i den eksisterende by, og det ville jo også et eller andet sted være at skubbe aben videre.  

TV 2 Lorry følger resultatet af Amager Fælled-aftalen tæt. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik