Tusindvis af jobs skal få danskere til Sverige

Helsingør og Helsingborg afholdt i dag fælles jobmesse. Der er nemlig store fordele for både virksomheder og arbejdsløse ved at kigge til den anden side af Øresund.

Det kan godt betale sig for både virksomheder og arbejdssøgende danskere og svenskere at kigge efter muligheder på den anden side af Øresund.

Det mener i hvert fald Helsingør og Helsingborg. Onsdag afholdt de fælles jobmesse - én i hver by - for at gøre danskere og svenskere uden arbejde opmærksom på ledige jobs på den anden side af landegrænsen.

I alt var flere end 50 virksomheder repræsenteret i dag, og tilsammen mangler de arbejdskraft til 1800 stillinger. 1600 i Sverige og 200 i Danmark.

- Hvis du har brug for at finde et arbejde, så er der rigtig mange muligheder på den anden side af sundet. Og det er jo noget af det, vi rigtig gerne vil have, at vores ledige borgere får øjnene op for, siger Kristjan Gundsø Jensen, centerchef i Helsingør Kommune.

To jobmesser på én dag

Én af de håbefulde jobsøgende på messen i dag er Nickolas Rundqvist.

Han forklarer, at han ikke regner med at få et konkret jobtilbud i dag, men alligevel er han håbefuld. Og så er han ikke skræmt af tanken om at skulle arbejde i Sverige.

- Det primære er, at arbejdsopgaven skal være spændende og relevant for mig, og så skal det være en stilling, jeg kan fylde ud. Så det ville jeg være meget interesseret i, siger han.

Når Nickolas Rundqvist er færdig med at besøge messen i Helsingør, tager han turen til Helsingborg for at besøge jobmessen der. En færgetur på tyve minutter, der måske rummer en øjenåbner.

- Jeg synes, messen er rigtig god. Der er måske mange, der, når de sidder og kigger på, hvilke tilbud der er på nettet, slet ikke har øje for, hvad der er på den anden side af sundet, siger han.

I alt var flere end 5500 mennesker på jobmesse i Helsingør og Helsingborg i dag, og mere end 1000 af dem besøgte begge steder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik