Turistformand: Vi skal have et nyt hold

Udskiftningen af direktøren og bestyrelsen skal hjælpe turistfonden Wonderful Copenhagen tilbage på sporet.

Skandalen om det overskredne budget ved afholdelsen af Eurovision har gjort skade på Wonderful Copenhagen. Derfor skal stort set hele ledelsen skiftes ud i et forsøg på, at viske tavlen ren og komme videre.

Det siger bestyrelsesformanden, Peter Højland, der selv har siddet mindre end et år i sit job. Han vurderer, at Eurovision har haft "stor skadevirkning på Wonderful Copenhagen".

- Hele fokus har været på budgetoverskridelsen ved Eurovision, og der har slet ikke været noget fokus på Wonderful Copenhagens turismeudviklingsarbejde, som sidste år slog rekorder, det her er måden at genoprette fokus, siger han.

Skiftet koster direktøren i Wonderful Copenhagen gennem mere end 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, jobbet. Efter en "fælles indstilling" trækker han sig fra sin stilling.

- Lars er ligesom jeg selv over 60 år, så der skulle ske en generationsskifte indenfor en kort tid alligevel. Det er klart, at hele Eurovision-sagen har givet omdømmetab for organisationen, og vi har mistet fokus på turisme-arbejdet, siger Peter Højland.

Ni bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden, har stillet deres mandat til rådighed. Selvom det betyder, at de kan blive genudpeget til deres poster, tror Peter Højland, at ni nye sætter sig i deres sted.

- Vi har ment i bestyrelsen, at det er tid til at sætte et nyt hold. Jeg forventer, vi får sat et helt nyt hold, siger han.

Han oplyser, at der ikke er planer om at ændre måden, bestyrelsen sammensættes på. I dag udpeges seks af medlemmerne politisk, mens fire medlemmer udpeges af repræsentantskabet i fonden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik